Placki ziemniaczane ze słodkich ziemniaków z serem feta i sosem malinowym Dla dwóch osób 1 duży słodki ziemniak (ok. 300 g), 1 jajo, 180 g sera feta, 100 g malin, 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu), oliwa z oliwek, 2 łyżki białego octu winnego, świeże zioła, sól i pieprz. Przygotowanie Obrać, umyć i zetrzeć słodkiego ziemniaka. Dodać jajko, doprawić solą oraz pieprzem i dobrze wymieszać. Uformować placki ze słodkiej masy ziemniaczanej i smażyć z olejem na grillu Tepan ze stali nierdzewnej w temperaturze 200 stopni po obu stronach aż do uzyskania chrupkości. Przygotować dressing przy użyciu rozdrabniacza lub blendera ręcznego: Doprawić połowę malin syropem z agawy, białym octem winnym, 3 łyżkami oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Pokroić ser Feta w plastry, ułożyć na plackach Rösti i skropić sosem. Udekorować świeżymi ziołami i malinami. 74 MAGAZYN BORA
PRZEPISY KULINARNE IMPRESJE Tagliata z wołowiny z warzywami i orzechami sosnowymi Dla dwóch osób 300 g steku z polędwicy wołowej, 200 g boczniaka ostrygowatego, 200 g papryki, 2 łyżki orzechów sosnowych, 2 łyżki octu balsamicznego, oliwa z oliwek, 1 łyżeczka miodu, sól i pieprz. Przygotowanie Ustawić obydwa pola grilla ze stali nierdzewnej BORA Tepan na 220 stopni. Posolić stek szczyptą soli. Polać grill Tepan olejem i grillować stek z każdej strony przez 4 minuty, następnie wyjąć z grilla i odstawić na krótką chwilę. Skrócić ogonki boczniaków ostrygowatych, następnie umieścić grzyby na drugim polu grilla Tepan ze stali nierdzewnej i doprawić solą. Paprykę pokroić na drobne kawałki. Krótko uprażyć orzechy sosnowe na suchej patelni. Przygotować dressing z octu balsamicznego, 4 łyżek stołowych oliwy z oliwek, miodu, soli i pieprzu. Dodać paprykę do prawie gotowych smażonych boczniaków na około 3–4 minuty, podsmażyć, wyjąć z grilla i doprawić ponownie solą, pieprzem i dressingiem. Stek pokroić w cienkie plastry, ułożyć na talerzu lub paterze z orzechami sosnowymi, solą, pieprzem i polać dressingiem. Edycja przepisów Pure Cooking 5|5 Dostępna jest u partnerów handlowych BORA. Możliwość zamówienia do wyczerpania zapasów. Wszystkie przepisy z tej edycji dostępne są na stronie internetowej: www.bora.com/recipes
Magazyn 02 | 2019 Professional 2.0
ARTYKUŁ WSTĘPNY „Na początku c
SPIS TREŚCI BORA Impresje DELIKATE
ZALETY PRODUKT Świeże powietrze K
ZALETY PRODUKT Maksymalna przestrze
1 2 3 Opary kuchenne unoszą się z
MAGAZYN BORA 13
NAGRODY ZDOBYTE PRZEZ FIRMĘ BORA P
BORA Professional 2.0 Najlepszy z n
elektrycznie systemie połączone w
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Zupe
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE