„Gotowanie to wymiana poglądów, życie towarzyskie. Postrzegam to jako moją misję, aby dać ludziom przyjemność płynącą z dobrego smaku. THOMAS FABER Zdjęcie z lewej: Hunger & Simmeth GmbH 64 MAGAZYN BORA
WYWIAD IMPRESJE Ma Pan w swojej ofercie również kursy gotowania i grillowania. Czy pojawia się jakiś błąd popełniany podczas przygotowywania mięsa, który zauważa Pan wyjątkowo często? Tak, to stara bajka: przyprawianie dopiero po usmażeniu. Jest to jednak absurd. Po usmażeniu nie można już nadać smaku mięsu. Ciepło powoduje, że białko ulega koagulacji, a struktura mięsa zamyka się. Przed grillowaniem doprawiam mięso wysokiej jakości solą i białym pieprzem. Mięso można następnie doprawić świeżym pieprzem lub oliwą z oliwek. Skoro już pozostajemy przy tym temacie, jaki jest kolejny błąd... ... jest nim umieszczenie na grillu mięsa bezpośrednio z lodówki. Ważne jest, aby dać mu trochę czasu na aklimatyzację. Czy jako sommelier mięsa je Pan mięso codziennie? Chociaż codziennie zajmuję się mięsem, jeden lub dwa dni w tygodniu jem posiłki bez lub z niewielką ilością mięsa. I w ten sposób kultywuję również stary i sprawdzony model odżywiania się. Kiedyś była to niedzielna pieczeń. Co znaczy, że: w niedzielę na stole królowało dobrej jakości mięso, potem w ciągu tygodnia gorsze kawałki mięsa, a także czasami potrawy bezmięsne, jak ziemniaki z twarogiem. Używa Pan w swojej kuchni systemy marki BORA. Za co je Pan docenia? Moim celem jest współpraca z partnerami, którzy są absolutnymi liderami w swoim segmencie, którzy wiedzą, jak połączyć rzemiosło, nowoczesną technologię i styl życia. I dokładnie to gwarantuje mi perfekcja marki BORA. Z lewej: Sommelier mięsa i przedsiębiorca ceni sobie perfekcję systemów BORA. U dołu: Thomas Faber występuje nie tylko na wydarzeniach kulinarnych, w swojej restauracji (MEAT)ING ROOM, ale daje też lekcje gotowania i grillowania. MAGAZYN BORA 65
Magazyn 02 | 2019 Professional 2.0
ARTYKUŁ WSTĘPNY „Na początku c
SPIS TREŚCI BORA Impresje DELIKATE
ZALETY PRODUKT Świeże powietrze K
ZALETY PRODUKT Maksymalna przestrze
1 2 3 Opary kuchenne unoszą się z
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE