Aufrufe
vor 4 Jahren

BORA Magazine 02|2019 – Polish

  • Text
  • Powierzchni
  • Kuchni
  • Grzewczej
  • Grzewcza
  • Polami
  • Gotowania
  • Produkt
  • Systemu
  • Magazyn
  • Bora
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

„Gotowanie to wymiana

„Gotowanie to wymiana poglądów, życie towarzyskie. Postrzegam to jako moją misję, aby dać ludziom przyjemność płynącą z dobrego smaku. THOMAS FABER Zdjęcie z lewej: Hunger & Simmeth GmbH 64 MAGAZYN BORA

WYWIAD IMPRESJE Ma Pan w swojej ofercie również kursy gotowania i grillowania. Czy pojawia się jakiś błąd popełniany podczas przygotowywania mięsa, który zauważa Pan wyjątkowo często? Tak, to stara bajka: przyprawianie dopiero po usmażeniu. Jest to jednak absurd. Po usmażeniu nie można już nadać smaku mięsu. Ciepło powoduje, że białko ulega koagulacji, a struktura mięsa zamyka się. Przed grillowaniem doprawiam mięso wysokiej jakości solą i białym pieprzem. Mięso można następnie doprawić świeżym pieprzem lub oliwą z oliwek. Skoro już pozostajemy przy tym temacie, jaki jest kolejny błąd... ... jest nim umieszczenie na grillu mięsa bezpośrednio z lodówki. Ważne jest, aby dać mu trochę czasu na aklimatyzację. Czy jako sommelier mięsa je Pan mięso codziennie? Chociaż codziennie zajmuję się mięsem, jeden lub dwa dni w tygodniu jem posiłki bez lub z niewielką ilością mięsa. I w ten sposób kultywuję również stary i sprawdzony model odżywiania się. Kiedyś była to niedzielna pieczeń. Co znaczy, że: w niedzielę na stole królowało dobrej jakości mięso, potem w ciągu tygodnia gorsze kawałki mięsa, a także czasami potrawy bezmięsne, jak ziemniaki z twarogiem. Używa Pan w swojej kuchni systemy marki BORA. Za co je Pan docenia? Moim celem jest współpraca z partnerami, którzy są absolutnymi liderami w swoim segmencie, którzy wiedzą, jak połączyć rzemiosło, nowoczesną technologię i styl życia. I dokładnie to gwarantuje mi perfekcja marki BORA. Z lewej: Sommelier mięsa i przedsiębiorca ceni sobie perfekcję systemów BORA. U dołu: Thomas Faber występuje nie tylko na wydarzeniach kulinarnych, w swojej restauracji (MEAT)ING ROOM, ale daje też lekcje gotowania i grillowania. MAGAZYN BORA 65