Aufrufe
vor 1 Jahr

BORA Magazine 02|2019 – Polish

  • Text
  • Powierzchni
  • Kuchni
  • Grzewczej
  • Grzewcza
  • Polami
  • Gotowania
  • Produkt
  • Systemu
  • Magazyn
  • Bora
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

OCHOTA na mięso Tekst

OCHOTA na mięso Tekst MARTIN FRAAS Zdjęcia DELIKATESY FABER FEINKOST GMBH & CO. KG

WYWIAD IMPRESJE Thomas Faber jest profesjonalnym szefem kuchni, restauratorem i szefem firmy delikatesowej. A od dwóch lat ma prawo nazywać siebie „sommelierem mięsa”. Tak, jego dzień ma również tylko 24 godziny. W co aż trudno uwierzyć, gdy widzi się zakres jego działalności. 42-letni mężczyzna i głowa rodziny reprezentuje czwarte pokolenie, które prowadzi znany rodzinny biznes delikatesów „Faber Feinkost” w Bad Kissingen. Występuje na imprezach kulinarnych, prowadzi seminaria, hurtownię, sklep mięsny i delikatesy, firmę cateringową i własną restaurację serwującą steki. Dzięki nowoczesnej restauracji (MEAT)ING ROOM, Thomas Faber spełnił swoje życiowe marzenie. Jaka jest koncepcja restauracji (MEAT)ING ROOM Jaka jest koncepcja restauracji (MEAT)ING ROOM w Bad Kissingen? Nasza firma istnieje od 120 lat. Jesteśmy jednym z ostatnich Bawarskich Dostawców Dworu Królewskiego, którzy nadal działają w tym zawodzie. Chciałem stworzyć piękne miejsce, w którym będziemy mogli przenieść naszą tradycję rzemieślniczą do czasów nowożytnych. Chcemy pokazać, jaki jest rezultat, gdy spotykają się dobre surowce, bogata wiedza i nowoczesna technologia. Jest Pan sommelierem mięsa. Co to dokładnie znaczy? Można to rozumieć tak samo jak sommelier wina, ale ja chcę pokazać naszym klientom i gościom wszelkie zalety mięsa. Oprócz znanych rodzajów steków wołowych, filetów i boczku, istnieje także wiele innych interesujących rodzajów. Na przykład? Osobiście uwielbiam stek bavette za jedną z najbardziej soczystych, najbardziej aromatycznych i delikatnych części wołowiny. Na ten temat można mówić dużo. Również irlandzki stek Tomahawk jest godny polecenia. MAGAZYN BORA 61