OCHOTA na mięso Tekst MARTIN FRAAS Zdjęcia DELIKATESY FABER FEINKOST GMBH & CO. KG
WYWIAD IMPRESJE Thomas Faber jest profesjonalnym szefem kuchni, restauratorem i szefem firmy delikatesowej. A od dwóch lat ma prawo nazywać siebie „sommelierem mięsa”. Tak, jego dzień ma również tylko 24 godziny. W co aż trudno uwierzyć, gdy widzi się zakres jego działalności. 42-letni mężczyzna i głowa rodziny reprezentuje czwarte pokolenie, które prowadzi znany rodzinny biznes delikatesów „Faber Feinkost” w Bad Kissingen. Występuje na imprezach kulinarnych, prowadzi seminaria, hurtownię, sklep mięsny i delikatesy, firmę cateringową i własną restaurację serwującą steki. Dzięki nowoczesnej restauracji (MEAT)ING ROOM, Thomas Faber spełnił swoje życiowe marzenie. Jaka jest koncepcja restauracji (MEAT)ING ROOM Jaka jest koncepcja restauracji (MEAT)ING ROOM w Bad Kissingen? Nasza firma istnieje od 120 lat. Jesteśmy jednym z ostatnich Bawarskich Dostawców Dworu Królewskiego, którzy nadal działają w tym zawodzie. Chciałem stworzyć piękne miejsce, w którym będziemy mogli przenieść naszą tradycję rzemieślniczą do czasów nowożytnych. Chcemy pokazać, jaki jest rezultat, gdy spotykają się dobre surowce, bogata wiedza i nowoczesna technologia. Jest Pan sommelierem mięsa. Co to dokładnie znaczy? Można to rozumieć tak samo jak sommelier wina, ale ja chcę pokazać naszym klientom i gościom wszelkie zalety mięsa. Oprócz znanych rodzajów steków wołowych, filetów i boczku, istnieje także wiele innych interesujących rodzajów. Na przykład? Osobiście uwielbiam stek bavette za jedną z najbardziej soczystych, najbardziej aromatycznych i delikatnych części wołowiny. Na ten temat można mówić dużo. Również irlandzki stek Tomahawk jest godny polecenia. MAGAZYN BORA 61
Magazyn 02 | 2019 Professional 2.0
ARTYKUŁ WSTĘPNY „Na początku c
SPIS TREŚCI BORA Impresje DELIKATE
ZALETY PRODUKT Świeże powietrze K
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE