Aufrufe
vor 3 Jahren

BORA Magazine 02|2019 – Polish

  • Text
  • Powierzchni
  • Kuchni
  • Grzewczej
  • Grzewcza
  • Polami
  • Gotowania
  • Produkt
  • Systemu
  • Magazyn
  • Bora
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PRODUKT

PRODUKT BORA CLASSIC 2.0 Żadnych kompromisów, żadnych ograniczeń. BORA Classic 2.0 to wolność bez granic w kuchni. Nieoceniona indywidualność dla wyjątkowych doznań kulinarnych w Twoim domu: to był punkt odniesienia dla udoskonalenia linii BORA Classic 2.0., następcy systemu BORA Classic wyróżnionego nagrodą Red Dot Award. Rezultatem systemu jest wyciąg oparów, który został przemyślany w najdrobniejszym szczególe. Nowa i innowacyjna obsługa sControl+ z wypolerowanym wgłębieniem umożliwia precyzyjną i intuicyjną obsługę. Wszystkie funkcje są dostępne za jednym dotknięciem. Praca w trybie czuwania jest praktycznie niewidoczna. Centralne rozmieszczenie oznacza, że na płycie grzewczej jest zachowana maksymalna przestrzeń do gotowania. Jak zwykle można montować płyty grzewcze i systemy wyciągowe dostosowane do indywidualnych potrzeb klienta. Istnieje też możliwość konfiguracji systemu z jedną, trzema lub nawet wieloma płytami grzewczymi. Gotowanie z użyciem płomienia gazowego staje się również przyjemnością z nowo opracowaną, wydajną kuchenką gazową. BORA Classic 2.0 doskonale dostosowuje się do indywidualnych potrzeb kucharza. Dzięki dwóm indukcyjnym płytom grzewczym oferuje U góry: Wydajność wyciągu oparów ustawia się automatycznie w zależności od aktualnego procesu gotowania — ręczne sterowanie nie jest konieczne. Z prawej: Obok płyt indukcyjnych i promieniowych płyt grzewczych w systemie BORA Classic 2.0 dostępny jest również grill ze stali nierdzewnej Tepan lub ceramiczna płyta gazowa. 26 MAGAZYN BORA

przykładowo miejsce na cztery garnki mierzące do 24 centymetrów. Nowa płyta grzewcza HiLight z brytfanną jest również elastyczna, z przełączanym obiegiem grzewczym pomiędzy polami grzewczymi. W ten sposób można połączyć dwa pola grzewcze w jedną dużą brytfannę o rozmiarze XXL. Decydując się na grill ze stali nierdzewnej Tepan (na dole), uzyskujemy precyzyjnie ustawione 250 stopni dla idealnego grillowania już po pięciu minutach nagrzewania. Sercem systemu BORA Classic 2.0 jest oczywiście wyciąg oparów BORA, który został dopracowany i udoskonalony. Automatyczne sterowanie wyciągiem, które dostosowuje się indywidualnie do aktualnego procesu gotowania, umożliwia ręczną regulację, ale nie jest ona już konieczna. Dzięki temu pozostają wolne ręce do mieszania i obracania gotowanego jedzenia, które jak zwykle Z lewej: System BORA Classic 2.0 został wyposażony w nowoczesny wentylator. Dzięki temu wyciąg oparów jest przyjemnie cichy nawet przy dużej mocy. MAGAZYN BORA 27