Aufrufe
vor 1 Jahr

BORA Magazine 02|2019 – Polish

  • Text
  • Powierzchni
  • Kuchni
  • Grzewczej
  • Grzewcza
  • Polami
  • Gotowania
  • Produkt
  • Systemu
  • Magazyn
  • Bora
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

Nowością w ofercie

Nowością w ofercie jest kuchenka gazowa z obniżonymi palnikami. Nawet podczas pracy wyciągu oparów na najwyższym stopniu mocy strumień powietrza w żaden sposób nie ogranicza intensywności płomienia, co pozwala zwiększyć wydajność i skrócić czas gotowania potraw. Dzięki naszym silnikom EC na produktach BORA Professional 2.0 można gotować wyjątkowo cicho i wydajnie. W celu jeszcze większego udoskonalenia i zagwarantowania stuprocentowej wydajności zastosowano własny system kanału BORA Ecotube. Optymalnie dopasowane do siebie produkty, aż do przejścia ściennego BORA 3box, tworzą kompleksowy system spełniający wymogi najwyższej efektywności, łatwości montażu i elastyczności zastosowań. Co więcej, BORA Professional 2.0 pracuje znacznie ciszej niż okap kuchenny (jest nawet zagłuszany przez odgłosy powstające przy smażeniu steków). Wydajność energetyczna systemu osiąga znakomity poziom A++. W zależności od życzenia klienta, system BORA Professional 2.0 może zostać zaprojektowany jako system powietrza w obwodzie zamkniętym lub z powietrzem odprowadzanym. Jako kompaktowy system z wbudowanym wentylatorem i tłumikiem hałasu nowy Professional można zamontować niemalże w trybie „plug and play” (podłącz i korzystaj). Dzięki temu po raz pierwszy pojawia się możliwość zamontowania modułowego systemu wyciągu oparów na swobodnie zawieszonym blacie roboczym. Jest to nowość na skalę światową, Prawdziwa rewolucja w kuchni. Przy wysokości montażowej wynoszącej jedynie 199 mm system jest wręcz stworzony do montażu w zawieszonych blatach roboczych. System można oczywiście zaplanować jako wersję z odprowadzaniem powietrza, prowadzącą powietrze na duże odległości, co pozwala zachować optymalny wystrój kuchni. Czyszczenie jest wyjątkowo łatwe, a i tak jest nieustannie upraszczane. Szerokie otwory Z prawej: Edycja Professional 2.0 All Black Edition w zestawie z dwoma indukcyjnymi polami grzewczymi o pełnej powierzchni. System wyciągu i gałka obsługi są całkowicie pokryte czarną matową powłoką w skomplikowanym procesie. wyciągu oparów prowadzą bezpośrednio do wyjmowanego filtra i wanny z wbudowaną wnęką. Wszystkie elementy nadają się do mycia w zmywarce, dzięki czemu system można łatwo utrzymać w czystości. Także przechwytywanie cząsteczek tłuszczu zostało zoptymalizowane, co gwarantuje długotrwałą wysoką wydajność systemu. Wyciąg oparów i pola grzewcze wyróżniają się bezkompromisową jakością. Wysokogatunkowe materiały i dbałość o każdy szczegół gwarantują wysoką funkcjonalność i trwałość. Czysta stal szlachetna, pozbawiona metali ciężkich ceramika i precyzyjne wykończenie to cechy charakterystyczne wszystkich produktów firmy BORA. Nowością w asortymencie jest całkowicie czarna edycja All Black systemu Professional 2.0. Powierzchnie ze stali nierdzewnej systemu wyciągu i gałki obsługi są dodatkowo uszlachetnione przez skomplikowany proces powlekania, który jest również stosowany w technice medycznej i technologii silników. Elegancki matowo-czarny wygląd doskonale wpisuje się w nowoczesną architekturę kuchni. 20 MAGAZYN BORA

BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Zupełnie z lewej: Nasze produkty to nie tylko większa przyjemność z gotowania, ale też ponadprzeciętna wydajność w codziennym użytkowaniu, którą dodatkowo zwiększa łatwe czyszczenie i konserwacja. Z lewej: Wysokowydajny system BORA Professional 2.0 posiada jedne z największych pól grzewczych dostępnych na rynku urządzeń gospodarstwa domowego — Mieszczą się na nich dwa duże garnki ustawione obok siebie.