Aufrufe
vor 1 Jahr

BORA Magazine 02|2019 – Polish

  • Text
  • Powierzchni
  • Kuchni
  • Grzewczej
  • Grzewcza
  • Polami
  • Gotowania
  • Produkt
  • Systemu
  • Magazyn
  • Bora
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PRODUKT

PRODUKT BORA PROFESSIONAL 2.0 Linia BORA Professional 2.0 funkcjonalna estetyka, innowacyjna efektywność, głębokie wymiary i najlepsza wydajność laureatka nagrody Red Dot Award w 2017 r. Nowa linia Professional 2.0 to udoskonalona wersja pierwotnego systemu firmy BORA. Zachowaliśmy wszystkie wypróbowane i sprawdzone elementy, takie jak pole grzewcze ze zwiększoną głębokością, przetyczkę i wydajność systemu, oraz udoskonaliliśmy inne, mając na celu połączenie prostoty, funkcjonalności i optymalnego działania w jednym sterowanym elektrycznie urządzeniu. Jury konkursu Red Dot Award jeszcze przed wprowadzeniem linii BORA Professional 2.0 na rynek uznała ją za najlepszy system roku 2017. Stanowi to kolejny dowód innowacyjności i sztuki inżynieryjnej zastosowanej w nowym systemie. Charakterystycznym elementem systemu BORA Professional 2.0 jest interfejs użytkownika umożliwiający komunikację między polami grzewczymi a wyciągiem oparów, a także elektrycznie sterowana klapa zamykająca, uruchamiana automatycznie za pośrednictwem czujnika ruchu. Pozwolił on uzyskać najwyższy komfort obsługi i unikatową efektywność. Obsługa dzięki zastosowanej inteligencji w gałce obsługi, od regulacji mocy przez różne programy funkcji aż po wskaźnik temperatury w przetyczce. BORA Professional to system kompleksowy. Pola grzewcze, wyciąg oparów, kanały, silniki, filtry i przejścia ścienne są w tym sterowanym Z prawej: System BORA Professional 2.0 oferuje dużą różnorodność konfiguracji modułów grzewczych: począwszy od płyt indukcyjnych z polami grzewczymi o pełnej powierzchni, poprzez grill Tepan, aż po wok. Połącz ze sobą różne lub nawet dwie identyczne płyty grzewcze. 18 MAGAZYN BORA

elektrycznie systemie połączone w jedno funkcjonalne kompleksowe rozwiązanie. Pola grzewcze o wyjątkowo dużej, bo wynoszącej 54 centymetry, głębokości, to najgłębsze modularne pola grzewcze na rynku, zapewniające bardzo dużą powierzchnię do gotowania. Jest tu wystarczająco dużo miejsca na dwie duże patelnie ustawione jedna za drugą. Indukcyjne płyty grzewcze z polami o pełnej powierzchni zapewniają równomierny rozkład ciepła i szybko rozgrzewają nawet bardzo duże garnki lub brytfanny. Ponadto system BORA Professional 2.0 oferuje dużą różnorodność konfiguracji modułów grzewczych: począwszy od płyt indukcyjnych z polami grzewczymi o pełnej powierzchni, poprzez grill Tepan, aż po wok. Wszystko wedle życzenia klienta oraz tego, w jaki sposób i na czym najlepiej mu się gotuje. Nowy, kompletnie przeprojektowany grill Tepan ze stali szlachetnej jest teraz jeszcze bardziej wydajny, dzięki zwiększonej powierzchni pól grillowych i możliwości wyjątkowo precyzyjnej regulacji stopnia nagrzania. Pożądaną wartość temperatury można dokładnie nastawić i monitorować jej poziom na wyświetlaczu. Grill rozgrzewa się do temperatury 250°C w ciągu niespełna pięciu minut, oszczędzając czas i energię. Z lewej: Grill BORA Tepan z czystej stali szlachetnej pomieści jednocześnie osiem steków. Jest łatwy w obsłudze i czyszczeniu. Z prawej: Optymalne rozmieszczenie gniazdek elektrycznych ułatwia podłączanie sprzętów gospodarstwa domowego zasilanych prądem.