Aufrufe
vor 4 Jahren

BORA Magazine 02|2019 – Norwegian

BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

OPPLEVELSE INTERVJU

OPPLEVELSE INTERVJU «Jeg vil gi kjøttet tilbake den respekten det bør få.» THOMAS FABER Hvilke kvalitetskjennetegn er typisk for godt kjøtt? Det starter med rase, gener og dyrevennlig dyrehold. Også fôret spiller en stor rolle, i tillegg kommer måten dyret slaktes på, modningen og selvsagt tilberedningen. Målet mitt er å få til en ny symbiose mellom bonden, slakteren og forbrukeren. Vi er vant til at alle kjøttsorter alltid er tilgjengelig i dag. Jeg har oppdratt kundene og gjestene mine slik at de kommer og spør: «Hva har du for noe godt i dag, da?»Jeg kan ikke tilby alt hver dag, fordi det ikke er alltid jeg får tak i det i den kvaliteten jeg ønsker å tilby. Bilde: Anna M. Leonard, bonde 62 BORA MAGASIN

Du samarbeider tett med bonden og Naturverneren Anna M. Leonard, som avler Dexter-kyr. Ja, det er en liten rase som vokser sakte. Og dyrene slaktes først i en alder av seks år eller mer. Det er noe forbrukerne bør tenke på: Som oftest slaktes kyr og okser når de er bare ett og et halvt år gamle. Da veier de inntil 400 kg. Det innebærer at de må legge på seg svært mye hver dag. Det skjer ikke ved at de blir snakket pent til og klappet og stelt. De blir bundet fast og fôret kraftig. Vi for vår del vil bevise at det er mulig med et dyrehold som overholder etiske og moralske forutsetninger samtidig som vi får kjøtt av toppkvalitet. Jeg vil gi kjøttet tilbake den respekten det bør ha. Hva sier du om det evige spørsmålet: Grille eller steke? Som en tommelfingerregel foretrekker jeg å grille et godt kjøttstykke i stedet for å steke det. I et profesjonelt kjøkken griller vi ikke med kull, men for eksempel med en Tepan-grill. Fordelen med dette er den direkte kontaktvarmen. Den gir effekt nok til å aromatisere kjøttet på riktig måte. Høy varme er avgjørende, men kjøttet må også få hvilefaser i løpet av tilberedningen. Til venstre: Kjøttsommelieren og bedriftslederen er en av de siste kongelige hoffleverandørene i Bayern. Øverst: Thomas Faber samarbeider tett med en bonde i samme region, som avler Dexter-fe. Det er viktig for ham at dyrene behandles på en etisk og moralsk forsvarlig måte. BORA MAGASIN 63