Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazine 02|2018 – Polish

  • Text
  • Bora
  • Grzewcze
  • Magazyn
  • Mocy
  • Funkcja
  • Wymiary
  • Grzewcza
  • Specyfikacja
  • Techniczna
  • Przodu
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PRODUKT ZASADA

PRODUKT ZASADA BORA Zasada BORA Kreatywność Kreatywność w miejsce naśladownictwa. Wdrażamy innowacyjne pomysły, które czynią życie bardziej urozmaiconym i komfortowym. Wierzymy w naszą wizję, że era okapu kuchennego dobiegnie końca. 8 MAGAZYN BORA

Zasada BORA: Fizyka może być wyjątkowo piękna. 1 Opary kuchenne unoszą się z prędkością do jednego metra na sekundę. 2 Wyciąg oparów firmy BORA odprowadza powietrze w dół z prędkością około czterech metrów na sekundę. 3 Silniejszy strumień boczny efektywnie odprowadza opary i zapachy bezpośrednio przy płycie grzewczej. BORA już dziś jest synonimem innowacyjności i kreatywności w kuchni. Dokonaliśmy rewolucji w architekturze i funkcji przestrzeni kuchennej, a nasze podejście zyskuje coraz większą popularność. Wierzymy w naszą wizję, że era okapu kuchennego dobiegnie końca. To dlatego, że gwarantujemy jeszcze większą swobodę, szerszy zakres funkcji i wyjątkowe możliwości projektowe. Największy nacisk kładziemy na jakość naszych produktów oraz serwis. Ponieważ nasze produkty wytwarzane są w Niemczech i w Austrii, gwarantujemy, że spełniają one najwyższe normy jakościowe. Używamy wyłącznie materiałów wysokiej jakości, takich jak stal szlachetna i ceramika, oraz rezygnujemy z substancji szkodliwych dla środowiska. Współpracujemy z znakomitymi dostawcami, takimi jak SCHOTT, E.G.O. oraz ebm-papst w zakresie silników, dzięki czemu możemy zagwarantować, że wprowadzamy na rynek wyłącznie produkty najwyższej jakości, przyjazne dla ludzi i środowiska. Podejście firmy BORA zyskuje popularność — coraz więcej producentów przekonuje się, że nasza wizja końca ery okapów kuchennych wyznacza kierunek dla nowej architektury kuchennej i stanowi coraz większą wartość dla klienta. Nieustannie pracujemy, nie tracąc naszej misji z oczu. Zgodnie z zasadą firmy BORA, nie dajemy najmniejszych szans kuchennym oparom. Odprowadzamy opary i zapachy z miejsca, w którym powstają. Nieistotne, czy jest to garnek, brytfanna, patelnia czy grill — nasze rozwiązania to nie żadna magia, ale czysta fizyka zastosowana w praktyce! Z łatwością wykorzystujemy strumień boczny, który jest silniejszy niż prędkość unoszenia się oparów kuchennych. Wyłącznie opatentowane technologie W naszych produktach wykorzystujemy opatentowane technologie. Nasze systemy wyciągu oparów to efektywne i energooszczędne produkty o wydajności znacznie wyższej niż w tradycyjnych okapach kuchennych i innych konwencjonalnych rozwiązaniach. Jesteśmy bardzo aktywni na polu badań i rozwoju — złożyliśmy dotychczas 55 międzynarodowych wniosków patentowych. Cleanrate (poziom czystości powietrza) — optymalny pomiar wydajności Wyciągi kuchenne zostały poddane ocenie zgodnie z normą DIN EN 61591. Zmierzono wydajność wentylatora, poziom głośności oraz skuteczność usuwania oparów tłuszczu. W celu obiektywnego porównania wydajności rożnych systemów pod kątem eliminowania obciążeń kuchennych firma BORA opracowała proces Cleanrate. Pojęcie „Cleanrate” oznacza poziom czystości powietrza podczas gotowania. Im więcej cząsteczek zapachowych unosi się w powietrzu, tym powietrze w kuchni jest bardziej zanieczyszczone. Tradycyjne okapy kuchenne odprowadzają jedynie część powstających oparów. Firma BORA uzyskała w testach poziom niemalże stuprocentowej czystości na wysokości głowy — wartość, o jakiej producenci tradycyjnych okapów kuchennych mogą jedynie pomarzyć. Dzięki produktom BORA gotujesz tak, jak na świeżym powietrzu. Coraz lepiej — coraz więcej Firma BORA oferuje swoim klientom przedłużoną gwarancję na każdy system wyciągu oparów. Na wyciągu oparów znajduje się naklejka z kodem, który wystarczy zarejestrować na stronie internetowej www.mybora.com. W ten sposób gwarancja standardowa automatycznie i bezpłatnie przedłuża się o dodatkowy rok. Aby zagwarantować doradztwo na najwyższym poziomie, szkolimy naszych partnerów handlowych na całym świecie w ramach szkoleń własnych. W „Laboratorium treningowym” firmy BORA w Raubling codzienne odbywają się szkolenia z zakresu montażu, doradztwa i sprzedaży. Wdrażając naszych partnerów na miejscu, gwarantujemy im szkolenia na najwyższym możliwym poziomie. Nasz firmowy dział projektowy wspiera dział handlowy w zakresie optymalnego wdrażania systemów. Dzięki własnemu zespołowi obsługi klienta międzynarodowy zespół pracowników firmy BORA udziela fachowej pomocy dotyczącej wydajności i obsługi, bez względu na to, czy problem dotyczy kuchenki gazowej, czy wymiany filtra. MAGAZYN BORA 9