Aufrufe
vor 3 Jahren

BORA Magazine 02|2018 – Dutch

  • Text
  • Bora
  • Kookzone
  • Afmetingen
  • Keuken
  • Vooraan
  • Technische
  • Materiaal
  • Glaskeramiek
  • Achteraan
  • Gegevens
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

VOORWOORD „Keukens

VOORWOORD „Keukens moeten mooier worden . . .“ Willi Bruckbauer, ontwikkelaar en oprichter van BORA Lüftungstechnik, over een idee dat op enkele jaren tijd de keukenwereld op zijn kop zette. Een simpel idee. Als schrijnwerker en eigenaar van een keukenstudio was ik elke dag in het gezelschap van klanten die hun persoonlijke droomkeuken door ons wilden laten ontwerpen. Tien jaar geleden hoorde ik al vaak de angstige vraag: „Moeten we nu echt zo‘n zware en lawaaierige afzuigkap nemen? Is er geen mooier alternatief?” Ik kon mijn klanten niet echt een goede oplossing aanbieden. Hoewel het me ergerde, zag ik het ook als een uitdaging. En dus begon ik een systeem te ontwikkelen dat kookdampen naar beneden afzuigt. Puur uit nieuwsgierigheid. Maar ook met de ambitie om het leven in de keuken mooier te maken. Er gingen maanden voorbij vooraleer ik eindelijk mijn project op papier zette: een kookveldafzuigsysteem dat kookdampen optimaal naar beneden afzuigt. Ik kon me toen niet voorstellen dat dit de keukenwereld echt zo op zijn kop zou zetten. Intussen is het tien jaar geleden dat ik BORA heb opgericht. Want vanaf dag één geloofde ik in mijn idee. Onze klemtoon ligt op innovatieve en oplossingsgerichte technologie die bijdraagt tot een betere levenskwaliteit. De perfecte keuken moet ook perfect werken. Ze moet stil en makkelijk schoon te maken zijn. Storende geluiden mogen geen afleiding vormen bij het koken en het leven in de keuken. De keuken is het hart van het huis en de plaats waar liefdevol gerechten worden bereid, en daar hoort frisse lucht bij in plaats van onaangename braadgeuren. Kookveldafzuigingen zijn intussen zeer populair geworden. Men zegt dat BORA deze hype heeft gecreëerd. En dan wrijf ik me soms wel even in de ogen. Maar onze fanbase, die vandaag de dag in meer dan 50 landen met BORA kookt, bewijst ons gelijk. Het feit dat onze onderneming zo succesvol is gebleken, mag een kleine revolutie worden genoemd. Die is enkel mogelijk geweest dankzij de vele gemotiveerde medewerkers en keukendealers. Wij hebben echt wel de gewoonten en de architectuur in de keuken fundamenteel veranderd. Maar hier stopt het voor ons niet; we blijven verder werken aan innovaties voor onze klanten. In dit nummer stellen wij u een nieuwigheid voor: BORA Basic All Black: het beproefde systeem, afgewerkt met een zwarte instroomsproeier. De bijzondere kleurgeving van deze editie wordt gekenmerkt door stijlvol understatement. Purisme in zijn zuiverste vorm. Meer daarover leest u vanaf pagina 36. In dit magazine vindt u natuurlijk ook alle weetjes over onze producten Basic, Classic en Professional: planningsinstrumenten, toepassingsen combinatiemogelijkheden, afmetingen en technische details. We nodigen u uit om een kijkje te nemen in onze onderneming, onze filosofie en onze belevingswerelden, met recepten, de BORA Cooking Truck, onze inzet voor de wielersport en keuken- en architectuurthema’s. Onze motivatie en drijfveer? De keukenwereld elke dag wat beter maken. Neem dus gerust een kijkje in ons blad. Welkom in onze wereld! Willi Bruckbauer BORA MAGAZINE 3