Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazine 02|2018 – Czech

  • Text
  • Bora
  • Funkce
  • Deska
  • Desky
  • Vzadu
  • Vzduchu
  • Velikost
  • Technologie
  • Hmotnost
  • Popis
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PROSTĚ JINÁ RECEPTY

PROSTĚ JINÁ RECEPTY Giancarlo Morelli, narozený v roce 1959 v Bergamu, sbíral jako mladý kuchař zkušenosti po celém světě. V roce 1993 založil v Seregnu u Milána vlastní restauraci „Pomiroeu“, která záhy dosáhla kultovního statutu. Jeho kulinářská filozofie se zakládá na kvalitních produktech, které jsou striktně vázány na roční období. Exklusivně pro Boru nyní koncipoval recepty 10|10. Zadání: 10 minut příprava, 10 minut vaření, maximální požitek. Všechny recepty k edicím 10|10 najdete na: mybora.com/en/mybora-world/recipes Vlevo: Restaurace „Pomiroeu“ v Seregnu u Milána je korunována michelinskou hvězdou. Nachází se v jednom z paláců v historickém středu města. Styl: Purismus s vlastní atmosférou. Uprostřed: Giancarlo Morelli oceňuje u produktů BORA především to, že jejich odsavací systémy vytváří i při každodenní práci profesionálů v kuchyni přehled a jasno. 82 BORA MAGAZÍN

Květáko-pomerančový salát s popraškem černého čaje, k tomu chlebové chipsy Suroviny pro 4 osoby 300 g květáku, 3 pomeranče, 12 krajíčků chleba, 50 g různých listových salátů, 20 g černého čaje, 50 g extra panenského olivového oleje, mořská sůl Maldon Postup Květák očistíme a nahoblujeme na velmi jemné plátky. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malé kousky, vytékající šťávu zachytíme. Krajíčky chleba nakrájíme na chipsy a v troubě je orestujeme do zlatohněda. Květák promícháme s kousky pomerančů, salátovými listy, olejem, solí Maldon a pomerančovou šťávou. Podáváme s chlebovými chipsy a poprášíme práškovitým černým čajem.