Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Polish

  • Text
  • Bora
  • Magazyn
  • Kuchni
  • Systemu
  • Gotowania
  • Produkt
  • Impresje
  • Powierzchni
  • Polami
  • Powietrza
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

Zasada

Zasada BORA 1 Opary kuchenne unoszą się z prędkością do jednego metra na sekundę. 2 Wyciąg oparów BORA wytwarza strumień boczny, który jest silniejszy niż prędkość unoszenia się oparów kuchennych. 3 W ten sposób opary kuchenne zostają odprowadzone tam, gdzie powstają: bezpośrednio na płycie grzewczej, bezpośrednio z garnka, patelni lub grilla. Zasada BORA: Fizyka może być wyjątkowo piękna. 6 MAGAZYN BORA

ZASADA BORA PRODUKT Kreatywność w miejsce naśladownictwa. Wdrażamy innowacyjne pomysły, które czynią życie bardziej urozmaiconym i komfortowym. Wierzymy w naszą wizję, że era okapu kuchennego dobiegnie końca. BORA już dziś jest synonimem innowacyjności i kreatywności w kuchni. Dokonaliśmy rewolucji w architekturze i funkcji przestrzeni kuchennej. Nasze podejście zyskuje coraz większą popularność. Wierzymy w naszą wizję, że era okapu kuchennego dobiegnie końca. Nasze najnowsze rozwiązania gwarantują bowiem jeszcze większą swobodę, szerszy zakres funkcji i wyjątkowe możliwości projektowe. Nieustannie dążymy do zapewnienia jak najwyższej jakości oferowanych produktów i usług. Ponieważ nasze produkty wytwarzane są w Niemczech i w Austrii, gwarantujemy, że spełniają one najwyższe normy jakościowe. Używamy wyłącznie materiałów wysokiej jakości, takich jak stal szlachetna i ceramika, oraz całkowicie rezygnujemy ze stosowania szkodliwych substancji chemicznych. Współpracujemy ze znakomitymi dostawcami, takimi jak SCHOTT, E.G.O. oraz ebm-papst w zakresie technologii silników, co stanowi dla nas dodatkową gwarancję, że wprowadzamy na rynek wyłącznie produkty najwyższej jakości, przyjazne dla ludzi i środowiska. Podejście firmy BORA zyskuje na popularności — coraz więcej producentów przekonuje się, że nasza wizja końca ery okapów kuchennych wyznacza nowy kierunek dla architektury kuchennej i stanowi coraz większą wartość dla klienta. Nie przestajemy się rozwijać i wciąż pamiętamy o naszej misji. Zgodnie z zasadą firmy BORA nie dajemy najmniejszych szans kuchennym oparom. Odprowadzamy opary i zapachy z miejsca, w którym powstają, bezpośrednio na płycie grzewczej. Nieistotne, czy jest to garnek, brytfanna, patelnia czy grill — nasze rozwiązania to nie żadna magia, ale czysta fizyka zastosowana w praktyce! Z łatwością wykorzystujemy strumień boczny, który jest silniejszy niż prędkość unoszenia się oparów kuchennych. Wyłącznie opatentowane technologie W naszych produktach wykorzystujemy opatentowane technologie. Nasze systemy wyciągu oparów to efektywne i energooszczędne produkty, których wydajność znacznie przewyższa możliwości tradycyjnych okapów kuchennych i innych konwencjonalnych rozwiązań. Jesteśmy bardzo aktywni na polu badań i rozwoju — złożyliśmy dotychczas 55 międzynarodowych wniosków patentowych. Cleanrate (poziom czystości powietrza) — optymalny pomiar wydajności Okapy kuchenne podlegają ocenie jakościowej zgodnie z normą DIN EN 61591. Mierzone parametry to m.in. wydajność wentylatora, poziom głośności oraz skuteczność usuwania oparów tłuszczu. W celu obiektywnego porównania wydajności rożnych systemów pod kątem eliminowania uciążliwych oparów i zapachów kuchennych, firma BORA opracowała procedurę Cleanrate. Pojęcie „Cleanrate” oznacza poziom czystości powietrza podczas gotowania. Im więcej cząsteczek zapachowych unosi się w powietrzu, tym powietrze w kuchni jest bardziej zanieczyszczone. Tradycyjne okapy kuchenne odprowadzają jedynie część powstających oparów. Firma BORA uzyskała w testach poziom niemalże stuprocentowej czystości na wysokości głowy — wartość, o jakiej producenci tradycyjnych okapów kuchennych mogą jedynie pomarzyć. Dzięki produktom BORA gotujesz tak, jak na świeżym powietrzu. Coraz lepiej — coraz więcej Firma BORA oferuje swoim klientom przedłużoną gwarancję na każdy system wyciągu oparów. Na wyciągu oparów znajduje się naklejka z kodem, który wystarczy zarejestrować na stronie internetowej www.mybora.com. W ten sposób gwarancja standardowa automatycznie i bezpłatnie przedłuża się o dodatkowy rok. Nasi partnerzy handlowi na całym świecie są przez nas sukcesywnie wdrażani i instruowani w ramach specjalnie organizowanych szkoleń, by zapewnić klientom wysokiej jakości doradztwo. W „laboratorium szkoleniowym” firmy BORA w Raubling codzienne odbywają się prezentacje i szkolenia z zakresu montażu, doradztwa i sprzedaży. Wdrażając naszych partnerów na miejscu, gwarantujemy im szkolenia na najwyższym możliwym poziomie. Partnerzy handlowi mogą także liczyć na wsparcie naszego działu projektowego w zakresie optymalnego wdrażania systemów. Międzynarodowy zespół pracowników firmy BORA udziela fachowej pomocy dotyczącej wydajności i obsługi naszych produktów, niezależnie od tego, czy problem dotyczy skomplikowanej awarii kuchenki gazowej, czy też prostej wymiany filtra. MAGAZYN BORA 7