Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Polish

  • Text
  • Bora
  • Magazyn
  • Kuchni
  • Systemu
  • Gotowania
  • Produkt
  • Impresje
  • Powierzchni
  • Polami
  • Powietrza
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PRODUKT

PRODUKT BORA CLASSIC 2.0 Żadnych kompromisów, żadnych ograniczeń. BORA Classic 2.0 to wolność bez granic w kuchni. Najwyższa elastyczność i indywidualizm dla jedynej w swoim rodzaju przyjemności gotowania w domu ta idea przyświecała nam w trakcie rozwoju BORA Classic 2.0. To jest następca poprzedniego systemu BORA Classic wyróżnionego nagrodą Red Dot Award. Rezultat stanowi nigdy nieistniejący, niemający sobie równych, przemyślany do najdrobniejszego szczegółu system wyciągu pola grzewczego. Nowy, innowacyjny panel sterujący sControl+ z gładkim wgłębieniem umożliwia precyzyjne i intuicyjne sterowanie. W ten sposób wszystkie funkcje dostępne są już przy jednokrotnym dotknięciu. Jednakże panel w pozycji Standby jest prawie niewidoczny, a dzięki centralnemu rozrządowi na powierzchni do gotowania pozostaje maksymalna ilość miejsca. Ponadto: Zgodnie z oczekiwaniami, można indywidualnie złożyć i dopasować pola grzewcze i systemy wyciągowe. Istnieje też możliwość konfiguracji systemu z jedną, trzema lub więcej płytami grzewczymi. BORA Classic 2.0 zawsze dopasuje się do osobistych potrzeb użytkownika związanych z gotowaniem. Na przykład przy dwóch U góry: Wydajność wyciągu pola grzewczego automatycznie dopasowuje się do aktualnego stanu gotowania, dzięki czemu nie ma konieczności korzystania z ręcznego sterowania. Z prawej: Oprócz indukcyjnych pól grzewczych i HiLight w BORA Classic 2.0 dostępne są także Tepan grill ze stali szlachetnej oraz ceramiczny wok. 18 MAGAZYN BORA

indukcyjnych polach grzewczych jest wystarczająco dużo miejsca na cztery duże garnki o średnicy do 24 cm. Także nowe pole brytfanny HiLight daje duże możliwości, dzięki znajdującemu się pomiędzy strefami grzewczymi pierścieniowi grzewczemu, który można dołączyć. W ten sposób można połączyć dwie strefy grzewcze w jedną dużą strefę dla brytfanny w formacie XXL. W przypadku wyboru Tepan grill ze stali szlachetnej (poniżej) istnieje możliwość skorzystania, w razie potrzeby, z opcji tylko 5-minutowego czasu nagrzewania precyzyjnie ustawianego na 250 stopni dla idealnego grillowania. Sercem BORA Classic 2.0 jest oczywiście wyciąg pola grzewczego BORA, który po raz kolejny został poprawiony i udoskonalony. Ze względu na automatyczne sterowanie pracą wyciągu, który indywidualnie dopasowuje się do Z lewej: W BORA Classic 2.0 pracuje nowoczesny wentylator. Zapewnia to ciche odprowadzanie oparów nawet w trakcie pracy na pełnych obrotach. MAGAZYN BORA 19