Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Polish

  • Text
  • Bora
  • Magazyn
  • Kuchni
  • Systemu
  • Gotowania
  • Produkt
  • Impresje
  • Powierzchni
  • Polami
  • Powietrza
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

intensywności

intensywności płomienia, co pozwala zwiększyć wydajność i skrócić czas gotowania potraw. Dzięki naszym silnikom EC na produktach BORA Professional 2.0 można gotować wyjątkowo cicho i wydajnie. W celu jeszcze większego udoskonalenia technologii i zagwarantowania stuprocentowej wydajności urządzenia, zastosowano w nim własny system kanału BORA Ecotube. Optymalnie dopasowane do siebie moduły kanału, aż do przejścia ściennego BORA 3box, tworzą kompleksowy system spełniający wymogi najwyższej efektywności, łatwości montażu i elastyczności zastosowań. Co więcej, BORA Professional 2.0 pracuje znacznie ciszej niż okap kuchenny (jest nawet zagłuszany przez odgłosy powstające przy smażeniu steków). Wydajność energetyczna systemu osiąga znakomity poziom A++. W zależności od życzenia klienta, system BORA Professional 2.0 może zostać zaprojektowany jako system powietrza w obwodzie zamkniętym lub z powietrzem odprowadzanym. Linia Professional oferuje kompaktowy system z wbudowanym wentylatorem i tłumikiem hałasu, który można zamontować niemalże w trybie „plug and play“ (podłącz i korzystaj). Dzięki temu po raz pierwszy pojawia się możliwość zamontowania modułowego systemu wyciągu oparów na swobodnie zawieszonym blacie roboczym. Jest to nowość na skalę światową, prawdziwa rewolucja w kuchni! Przy wysokości montażowej wynoszącej jedynie 199 mm system jest wręcz stworzony do montażu w zawieszonych blatach roboczych. System można oczywiście zaplanować jako wersję z odprowadzaniem powietrza, prowadzącą powietrze na duże odległości, co pozwala zachować optymalny wystrój kuchni. Czyszczenie jest wyjątkowo łatwe, a i tak jest nieustannie upraszczane. Szerokie otwory wyciągu oparów prowadzą bezpośrednio do wyjmowanego filtra i wanny z wbudowaną wnęką. Z prawej: Edycja All Black Professional 2.0 jest dostępna w zestawie z dwoma powierzchniowymi indukcyjnymi polami grzewczymi. System wyciągu oparów i knebla obsługi są w skomplikowanym procesie całkowicie powlekane na czarno-matowo. Wszystkie elementy nadają się do mycia w zmywarce, dzięki czemu system można łatwo utrzymać w czystości. Także przechwytywanie cząsteczek tłuszczu zostało zoptymalizowane, co zapewnia długotrwałą wysoką wydajność systemu. Wyciąg oparów i pola grzewcze wyróżniają się bezkompromisową jakością. Wysokogatunkowe materiały i dbałość o każdy szczegół gwarantują wysoką funkcjonalność i trwałość. Czysta stal szlachetna, pozbawiona metali ciężkich ceramika firmy SCHOTT i precyzyjne wykończenie to cechy charakterystyczne wszystkich produktów firmy BORA. Nowością w asortymencie jest wykonana całkowicie w czerni edycja All Black Professional 2.0. Powierzchnie systemu wyciągu oparów ze stali szlachetnej i knebla obsługi zostały poddane dalszemu uszlachetnieniu w skomplikowanym procesie powlekania, który stosowany jest również w technice medycznej i silnikach. Elegancki czarnomatowy wygląd perfekcyjnie łączy się z nowoczesną architekturą kuchenną. 12 MAGAZYN BORA

BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Zupełnie z lewej: Nasze produkty to nie tylko większa przyjemność z gotowania, ale też ponadprzeciętna wydajność w codziennym użytkowaniu, którą dodatkowo zwiększa łatwe czyszczenie i konserwacja. Z lewej: Wysokowydajny system BORA Professional 2.0 posiada jedne z największych pól grzewczych dostępnych na rynku urządzeń gospodarstwa domowego — mieszczą się na nich dwa duże garnki ustawione jeden obok drugiego.