Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Polish

  • Text
  • Bora
  • Magazyn
  • Kuchni
  • Systemu
  • Gotowania
  • Produkt
  • Impresje
  • Powierzchni
  • Polami
  • Powietrza
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PRODUKT

PRODUKT BORA PROFESSIONAL 2.0 Linia BORA Professional 2.0 — synonim funkcjonalnej estetyki, innowacyjnej efektywności, głębokich wymiarów i najlepszej wydajności. Laureatka nagrody Red Dot Award w 2017 r. Nowa linia Professional 2.0 to udoskonalona wersja pierwotnego systemu firmy BORA. Zachowaliśmy wszystkie wypróbowane i sprawdzone elementy, takie jak pole grzewcze ze zwiększoną głębokością, przetyczkę i wydajność systemu, oraz udoskonaliliśmy inne — mając na celu połączenie prostoty, funkcjonalności i optymalnego działania w jednym, sterowanym elektrycznie urządzeniu. Jury konkursu Red Dot Award jeszcze przed wprowadzeniem linii BORA Professional 2.0 na rynek uznała ją za najlepszy system roku 2017. Potwierdza to potencjał innowacyjności zastosowanych w nim rozwiązań technologicznych. Charakterystycznym elementem systemu BORA Professional 2.0 jest interfejs użytkownika umożliwiający komunikację między polami grzewczymi a wyciągiem oparów, a także elektrycznie sterowana klapa zamykająca, uruchamiana automatycznie za pośrednictwem czujnika ruchu. Rozwiązania te gwarantują najwyższy komfort obsługi i zapewniają wyjątkowo wysoką efektywność działania urządzenia. Inteligentna gałka obsługi dodatkowo usprawnia pracę, umożliwiając realizację różnych funkcji od regulacji mocy przez obsługę dostępnych programów, aż po wskaźnik temperatury w przetyczce. BORA Professional to system kompleksowy. Płyta grzewcza, wyciąg oparów, kanał, silnik, filtr oraz przejście ścienne są w tym sterowanym elektrycznie systemie połączone w jedno spójne rozwiązanie. Pola grzewcze o wyjątkowo dużej, bo wynoszącej 54 centymetry, Z prawej: BORA Professional 2.0 oferuje produkty od powierzchni indukcyjnych poprzez Tepan i gaz aż po wok różnorodne możliwości zestawiania. Można zestawiać ze sobą różne, lecz także dwa takie same pola grzewcze. 10 MAGAZYN BORA

głębokości, to najgłębsze modularne pola grzewcze na rynku, zapewniające bardzo dużą powierzchnię do gotowania. Jest tu wystarczająco dużo miejsca na dwie duże patelnie ustawione jedna za drugą. Indukcyjne płyty grzewcze z polami o pełnej powierzchni zapewniają równomierny rozkład ciepła i szybko rozgrzewają nawet bardzo duże garnki lub brytfanny. Ponadto system BORA Professional 2.0 oferuje dużą różnorodność konfiguracji modułów grzewczych: począwszy od płyt indukcyjnych z polami grzewczymi o pełnej powierzchni, poprzez grill Tepan, aż po wok. Wszystko wedle życzenia klienta oraz tego, w jaki sposób i na czym najlepiej mu się gotuje. Nowy, kompletnie przeprojektowany grill Tepan ze stali szlachetnej jest teraz jeszcze bardziej wydajny, dzięki zwiększonej powierzchni pól grillowych i możliwości wyjątkowo precyzyjnej regulacji stopnia nagrzania. Pożądaną wartość temperatury można dokładnie nastawić i monitorować jej poziom na wyświetlaczu. Grill rozgrzewa się do temperatury 250°C w ciągu niespełna pięciu minut, oszczędzając czas i energię. Nowością w ofercie jest kuchenka gazowa z obniżonymi palnikami. Nawet podczas pracy wyciągu oparów na najwyższym stopniu mocy strumień powietrza w żaden sposób nie ogranicza Z lewej: Grill BORA Tepan z czystej stali szlachetnej pomieści jednocześnie osiem steków. Jest łatwy w obsłudze i czyszczeniu. Z prawej: Optymalne rozmieszczenie gniazdek elektrycznych ułatwia podłączanie sprzętów gospodarstwa domowego zasilanych prądem.