Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Finnish

  • Text
  • Bora
  • Keittotason
  • Kokemus
  • Ansiosta
  • Boran
  • Tuote
  • Tilaa
  • Keittoalueen
  • Lasikeraaminen
  • Ruostumattomasta
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

Teksti BARBARA FRIEDRICH

Teksti BARBARA FRIEDRICH Kuvat STUDIO AISSLINGER / MIRJAM FRUSCELLA JA DANIELE MANDUZIO, NEOFARMS

TRENDIRAPORTTI KOKEMUS KASVIMAA keittiössä Idätysastiasta pystysuoraan vihannespenkkiin: kylväminen ja sadonkorjuu keittiössä saavat yhä uusia muotoja. Kaupunkiviljelybuumin jälkeen on kehittymässä uusi lifestyle-trendi. Kaupunkikotien keittiöissä kasvaa usein ainakin ituja lasipurkissa, jota on kasteltava, ravisteltava ja tyhjennettävä säännöllisesti. Myös ruohosipulia, minttua ja basilikaa kasvaa pikkuruukuissa ikkunalaudalla tai työtasolla, vaikkakaan markettiyrtit eivät menesty kovinkaan hyvin sisätiloissa. Nyt alaa valtaa kuitenkin uusi trendi nimeltä keittiöviljely eli kitchen farming. Se tuo viljelmät sisälle keittiöön. Siitä ei ole kauan, kun keittiöstä tuli uusi statussymboli ja modernin asumiskokemuksen ja elämäntunteen keskus ruoanlaiton, nautinnon ja hyvän olon monitoimitila. Nyt sinne pitäisi vielä mahduttaa puutarhakin. Ensi kuulemalta valeuutisilta tai silkalta hölynpölyltä tuntuva ajatus on kuitenkin kaikkea muuta. Googlaamalla ilmaisua ”kitchen farming” saa tulokseksi paljon vinkkejä ja esimerkkejä. Kuvahaun tuloksissa näkyy keittiön seinällä riippuvia kasvatuspusseja sisältöineen, ruukkuvihanneksia rivissä hyllyillä tai roikkumassa katosta, pystysuoraksi puutarhaksi kutsuttuja kokoon taitettavia telineitä, joilla ruoka-aineet kasvavat erityisillä sienialustoilla ja jopa kalusteita, joita Next125:n kaltaiset keittiövalmistajat tarjoavat istutuksia varten. BORA MAGAZINE 87