12 kysymystä: MATTHIAS STEINER Kuva LUKAS JAHN Teksti KLAUDIA MEINERT
12 KYSYMYSTÄ KOKEMUS Aktiiviuransa aikana Steiner painoi 150 kiloa. Sen jälkeen hän laihdutti 45 kiloa, kirjoitti aiheesta kaksi kirjaa ja kehitti verkossa toimivan kuntoilu- ja ravitsemusohjelman nimeltä Steiner Prinzip (Steinerin periaate). Steiner pitää esitelmiä ravinnosta ja liikunnasta ja toimii motivaatiopuhujana. Matthias, olet painonnoston olympiavoittaja, bestseller-kirjailija, laulaja ja verkossa toimivan kuntoilu- ja ravitsemusohjelman tarjoaja. Miten onnistut noudattamaan terveellistä ruokavaliota? Terveellinen ruokavalio tarkoittaa minulle tuoreiden, prosessoimattomien raaka-aineiden käyttöä ruoanlaitossa. Viljelemme itse hedelmiä ja vihanneksia, mutta luonnollisesti myös kauppojen tarjonta on valtaisa. Suunnittelen viikon ostoslistan ja valmistan ruokaa usein etukäteen, koska aina minulla ei ole siihen aikaa. Monien mielestä ruokailutottumusten muuttaminen merkitsee luopumista ja rajoituksia. Onko asia näin? Ei tietenkään. Tietoisilla valinnoilla ruoasta pystyy päinvastoin nauttimaan entistä enemmän. Ruokailutottumusten muuttaminen ei tarkoita sitä, että saa syödä vain salaattia ja hedelmiä. Käytettävissä on todella paljon herkullisia elintarvikkeita, joita voi syödä surutta. „Tavoitteet, joita palaa halusta toteuttaa, myös saavuttaa“ Matthias Steiner: olympiavoittaja, kirjailija, kuntoilu- ja ravitsemusasiantuntija, laulaja Mikä merkitys ruoanlaitolla on? Ruoanlaitolla on suuri merkitys. Tietenkään kenelläkään ei ole aina aikaa siihen, mutta kiinteistä ruoka-ajoista pitäisi pitää kiinni. Se on tärkeää myös perheessä. BORA kehittää yhdessä tunnettujen kokkien kanssa niin sanottua 10|10 Editions -sarjaa. Reseptien terveellisten ruokien valmistelu kestää 10 minuuttia ja varsinainen valmistus 10 minuuttia. Sopiiko periaate myös sinulle? Ilman muuta. Kaikki, mikä auttaa laittamaan hyvää ruokaa nopeasti, on hyödyllistä. Kun laitan ruokaa isolle perheelleni, kokkaan vaativia ruokalajeja ajan kanssa. Arjessa kaiken on käytävä nopeasti, ja silloin juuri tällaiset reseptit auttavat. Painat nykyään 45 kiloa vähemmän kuin aktiiviurheilijana. Miten muutos onnistui? En ole laihduttanut radikaalin dieetin avulla, vaan muuttanut monia pieniä asioita. En esimerkiksi syö mitään neljään tuntiin pääaterioiden välillä enkä juo minkäänlaisia virvoitusjuomia tai mehuja. Mikä on salaisuutesi? Mitään salaisuutta ei ole. On vain haluttava sitä tarpeeksi ja otettava huomioon monia pikkuasioita. Oman tieni olen kuvannut kirjoissani ja kehittänyt siitä jokamiehen verkko-ohjelman. Nostatko vielä painoja? Kyllä, mutta vain kerran viikossa. Nykyisin pyöräilen, kävelen ja harrastan hyötyliikuntaa, kuten puutarhatöitä. Jos ajattelet asiaa urheilu-urasi näkökulmasta, onko painonnoston ja BORAn jo vuosia tukeman kilpapyöräilyn välillä yhtäläisyyksiä? Kyllä vain, esimerkiksi pitkäjänteisyys. Kilpapyöräilijän on harjoituskaudella ajettava tuhansia kilometrejä voidakseen mennä starttiin. Painonnostajan on nostettava tuhansia kiloja painoja. Arvostat laatua ruoassa ja myös keittiön varustuksessa. Kuinka tärkeällä sijalla tekniikka on? Ykkössijalla ovat raaka-aineet. Jokainen huippukokki on siitä samaa mieltä. Heti niiden jälkeen tulee tekniikka. Haluan kokata mutkattomasti ja vaivattomasti. Mitä parempaa tekniikka on, sitä vähemmän sen huomaa. Olet valinnut BORA- keittotason höyrynpoiston. Mikä siinä on sinusta erityistä? En ole koskaan pitänyt liesituulettimista, jotka on yleensä sijoitettu jonnekin pään korkeudelle. Paitsi että niihin kolauttaa päänsä, ne myös pitävät melua korvan juuressa. Lisäksi ruoanlaitto näyttää mielestäni paremmalta, kun höyry imetään alaspäin. Miksi valintasi osui BORA Professionaliin? Valmistajan itse keksimä laite ei voi olla huono. Minulle tärkein kriteeri oli, että keittotaso on hillitty ja tyylikäs. Lisäksi halusin pyöreät säätimet. Tykkään käännellä hellan nappuloita perinteiseen tapaan. Tunsin BORAn ja tiesin, että sen tuotteilla voi kokata luotettavasti ja ilman turhia kiemuroita. Pidät edelleen motivaatioluentoja. Miten motivoit itseäsi pysymään tavoitteissasi? Kaikista tavoitteista ei voi pitää kiinni. Se on oikeastaan mahdollista vain, kun se on riittävän tärkeää. Siinä on jo tunteiden oltava pelissä. Siksi kannattaa etsiä tavoitteita, joita palaa halusta toteuttaa. BORA MAGAZINE 137
Magazine 01 | 2019 Professional 2.0
PÄÄKIRJOITUS ”Sen voisi tehdä
SISÄLTÖ BORA-TESTIPENKKI 128 Vuod
BORA-TOIMINTAPERIAATE TUOTE Ei per
BORA Professional 2.0 Parhaista par
Keittotasojen syvyys on 54 senttime
BORA PROFESSIONAL 2.0 TUOTE Äärim
BORA PROFESSIONAL 2.0 TUOTE PKFI11
BORA Classic 2.0 Joustava keittiör
keittoalueiden väliin. Sen ansiost
BORA CLASSIC 2.0 TUOTE Vas.: Uuden
BORA CLASSIC 2.0 TUOTE CKA2 BORA- k
BORA Classic Innovaatioita pienint
BORA CLASSIC TUOTE Hipaisukäyttö
BORA CLASSIC TUOTE BORA MAGAZINE 29
BORA CLASSIC TUOTE CKASE BORA- keit
BORA Basic Käänteentekevä uutuus
Alla: Kaikki pysyy hallinnassa inno
BORA BASIC TUOTE Oik.: BORA Basicin
BORA BASIC TUOTE BEDAB BORA Basic -
ø 24 cm Maksimaalinen tila luovuud
BORA Pure Omaa luokkaansa
Vas.: Höyrynpoistoritilöiden viis
TUOTE BORA PURE 48 BORA MAGAZINE
Oik.: BORA Puren keittotaso ja höy
BORA Pure Kohokohdat Minimalistinen
BORA Edut Innovatiivisten ideoiden
BORAjärjestelmä Kokonaisjärjeste
BORA-järjestelmä ja -tarvikkeet B
TUOTE BORA-JÄRJESTELMÄ Poistoilma
TUOTE BORA-JÄRJESTELMÄ BORA-asenn
TUOTE TAKUU BORAtakuu 2 + 1 Hyödy
BORAN PALKINNOT KOKEMUS BORA korjaa
soimaan!”
Alla: Ammattipyöräilijä Peter Sa
HAASTATTELU KOKEMUS ”Perusasentee
Jotta voi asua saman katon alla, on
KOKEMUS KOTONA yhdistelmässäkää
”Avokeittiössä BORA-järjestelm
KOKEMUS KOTONA Oik.: Hans-Georg ja
KOKEMUS KOTONA Yllä: Clausin ja Ha
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE