Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Finnish

  • Text
  • Bora
  • Keittotason
  • Kokemus
  • Ansiosta
  • Boran
  • Tuote
  • Tilaa
  • Keittoalueen
  • Lasikeraaminen
  • Ruostumattomasta
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

12 kysymystä: MATTHIAS

12 kysymystä: MATTHIAS STEINER Kuva LUKAS JAHN Teksti KLAUDIA MEINERT

12 KYSYMYSTÄ KOKEMUS Aktiiviuransa aikana Steiner painoi 150 kiloa. Sen jälkeen hän laihdutti 45 kiloa, kirjoitti aiheesta kaksi kirjaa ja kehitti verkossa toimivan kuntoilu- ja ravitsemusohjelman nimeltä Steiner Prinzip (Steinerin periaate). Steiner pitää esitelmiä ravinnosta ja liikunnasta ja toimii motivaatiopuhujana. Matthias, olet painonnoston olympiavoittaja, bestseller-kirjailija, laulaja ja verkossa toimivan kuntoilu- ja ravitsemusohjelman tarjoaja. Miten onnistut noudattamaan terveellistä ruokavaliota? Terveellinen ruokavalio tarkoittaa minulle tuoreiden, prosessoimattomien raaka-aineiden käyttöä ruoanlaitossa. Viljelemme itse hedelmiä ja vihanneksia, mutta luonnollisesti myös kauppojen tarjonta on valtaisa. Suunnittelen viikon ostoslistan ja valmistan ruokaa usein etukäteen, koska aina minulla ei ole siihen aikaa. Monien mielestä ruokailutottumusten muuttaminen merkitsee luopumista ja rajoituksia. Onko asia näin? Ei tietenkään. Tietoisilla valinnoilla ruoasta pystyy päinvastoin nauttimaan entistä enemmän. Ruokailutottumusten muuttaminen ei tarkoita sitä, että saa syödä vain salaattia ja hedelmiä. Käytettävissä on todella paljon herkullisia elintarvikkeita, joita voi syödä surutta. „Tavoitteet, joita palaa halusta toteuttaa, myös saavuttaa“ Matthias Steiner: olympiavoittaja, kirjailija, kuntoilu- ja ravitsemusasiantuntija, laulaja Mikä merkitys ruoanlaitolla on? Ruoanlaitolla on suuri merkitys. Tietenkään kenelläkään ei ole aina aikaa siihen, mutta kiinteistä ruoka-ajoista pitäisi pitää kiinni. Se on tärkeää myös perheessä. BORA kehittää yhdessä tunnettujen kokkien kanssa niin sanottua 10|10 Editions -sarjaa. Reseptien terveellisten ruokien valmistelu kestää 10 minuuttia ja varsinainen valmistus 10 minuuttia. Sopiiko periaate myös sinulle? Ilman muuta. Kaikki, mikä auttaa laittamaan hyvää ruokaa nopeasti, on hyödyllistä. Kun laitan ruokaa isolle perheelleni, kokkaan vaativia ruokalajeja ajan kanssa. Arjessa kaiken on käytävä nopeasti, ja silloin juuri tällaiset reseptit auttavat. Painat nykyään 45 kiloa vähemmän kuin aktiiviurheilijana. Miten muutos onnistui? En ole laihduttanut radikaalin dieetin avulla, vaan muuttanut monia pieniä asioita. En esimerkiksi syö mitään neljään tuntiin pääaterioiden välillä enkä juo minkäänlaisia virvoitusjuomia tai mehuja. Mikä on salaisuutesi? Mitään salaisuutta ei ole. On vain haluttava sitä tarpeeksi ja otettava huomioon monia pikkuasioita. Oman tieni olen kuvannut kirjoissani ja kehittänyt siitä jokamiehen verkko-ohjelman. Nostatko vielä painoja? Kyllä, mutta vain kerran viikossa. Nykyisin pyöräilen, kävelen ja harrastan hyötyliikuntaa, kuten puutarhatöitä. Jos ajattelet asiaa urheilu-urasi näkökulmasta, onko painonnoston ja BORAn jo vuosia tukeman kilpapyöräilyn välillä yhtäläisyyksiä? Kyllä vain, esimerkiksi pitkäjänteisyys. Kilpapyöräilijän on harjoituskaudella ajettava tuhansia kilometrejä voidakseen mennä starttiin. Painonnostajan on nostettava tuhansia kiloja painoja. Arvostat laatua ruoassa ja myös keittiön varustuksessa. Kuinka tärkeällä sijalla tekniikka on? Ykkössijalla ovat raaka-aineet. Jokainen huippukokki on siitä samaa mieltä. Heti niiden jälkeen tulee tekniikka. Haluan kokata mutkattomasti ja vaivattomasti. Mitä parempaa tekniikka on, sitä vähemmän sen huomaa. Olet valinnut BORA- keittotason höyrynpoiston. Mikä siinä on sinusta erityistä? En ole koskaan pitänyt liesituulettimista, jotka on yleensä sijoitettu jonnekin pään korkeudelle. Paitsi että niihin kolauttaa päänsä, ne myös pitävät melua korvan juuressa. Lisäksi ruoanlaitto näyttää mielestäni paremmalta, kun höyry imetään alaspäin. Miksi valintasi osui BORA Professionaliin? Valmistajan itse keksimä laite ei voi olla huono. Minulle tärkein kriteeri oli, että keittotaso on hillitty ja tyylikäs. Lisäksi halusin pyöreät säätimet. Tykkään käännellä hellan nappuloita perinteiseen tapaan. Tunsin BORAn ja tiesin, että sen tuotteilla voi kokata luotettavasti ja ilman turhia kiemuroita. Pidät edelleen motivaatioluentoja. Miten motivoit itseäsi pysymään tavoitteissasi? Kaikista tavoitteista ei voi pitää kiinni. Se on oikeastaan mahdollista vain, kun se on riittävän tärkeää. Siinä on jo tunteiden oltava pelissä. Siksi kannattaa etsiä tavoitteita, joita palaa halusta toteuttaa. BORA MAGAZINE 137