Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Finnish

  • Text
  • Bora
  • Keittotason
  • Kokemus
  • Ansiosta
  • Boran
  • Tuote
  • Tilaa
  • Keittoalueen
  • Lasikeraaminen
  • Ruostumattomasta
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

Nieriätartar

Nieriätartar lämpimällä parsasalaattipedillä Ainekset 2 nahatonta ja ruodotonta nieriäfileetä, 4 vihreää ja 4 valkoista parsanvartta, 4 neljään osaan leikattua kirsikkatomaattia, 2 sitruunaa, 2 rkl oliiviöljyä, 2 persiljanoksaa, suolaa, pippuria, tuoretta tilliä Valmistus Kuori parsa, leikkaa se isoiksi paloiksi ja ruskista pienessä määrässä oliiviöljyä. Leikkaa nieriä noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja mausta yhden sitruunan mehulla, suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, tillillä ja puolen sitruunan raastetulla kuorella. Lisää loppu sitruunamehu parsan joukkoon ja sen jälkeen tomaatit ja persilja. Sekoita ainekset nopeasti. Asettele tartar ja lämmin parsa lautaselle. Vas.: Peter Saganin menestysten luettelo von pitkä. Kuudella kansallisella tittelillään kolminkertainen maailmanmestari on kotimaansa Slovakian kilpapyöräilyn kruunaamaton kuningas.

KOKEMUS RESEPTIT Rahkaknöödelit luumujen kera Ainekset 250 g vähärasvaista rahkaa, 3 rkl spelttijauhoja, 3 rkl vehnäsuurimoita, 1 muna, puolikkaan sitruunan raastettu kuori, ripaus suolaa, 8 luumua, 1 rkl kookoksenkukkasokeria, ½ tl kanelia, 3 rkl voita, 3 rkl spelttikorppujauhoja, tomusokeria INFO 10|10-keittokirjan mestaripainos. Saatavana BORA-kauppiaaltasi. Niin kauan kuin varastoa riittää. Valmistus Sekoita rahka, jauhot, suurimot, muna, raastettu sitruunankuori ja suola kulhossa keskenään erittäin hyvin ja anna levätä 510 minuuttia. Halkaise luumut, poista kivi ja karamellisoi kattilassa kookoksenkukkasokerin kanssa. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta kanelilla ja keitä, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Muotoile rahkamassasta märin käsin pieniä knöödeleitä ja kypsennä kuumassa (muttei kiehuvassa) vedessä, kunnes ne nousevat pintaan. Sulata voi pannussa, lisää hieman kookoksenkukkasokeria ja kiehauta. Lisää korppujauhot ja ruskista kevyesti. Nostele knöödelit pannuun ja pyörittele niitä korppujauhoissa. Laita luumut lautaselle, asettele knöödelit niiden päälle ja koristele tomusokerilla. BORA MAGAZINE 127