Aufrufe
vor 2 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Finnish

  • Text
  • Bora
  • Keittotason
  • Kokemus
  • Ansiosta
  • Boran
  • Tuote
  • Tilaa
  • Keittoalueen
  • Lasikeraaminen
  • Ruostumattomasta
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

KOKEMUS ARKKITEHTUURI

KOKEMUS ARKKITEHTUURI 104 BORA MAGAZINE

Vas.: Nykykeittiöihin kohdistuu korkeita vaatimuksia esillä olon ja nautinnon tiloina. Zürichinjärven rannan talossa mustaa lasia oleva keittiösaareke yhdistyy nerokkaasti portaikkoon. Oik.: Minimalistinen muotokieli kohtaa huipputason muotoilun. Keittiösaarekkeeseen asennettiin BORA Professional 2.0 -järjestelmän All Black -versio. joiden eri perspektiiveistä tarjoutuu kiehtova näkymä Zürichinjärvelle ja taustalla siintäville Alpeille. Valo ja valoisuus ovat keskeisiä tekijöitä DALUZ GONZALEZ -arkkitehtikaksikolle, joka suunnitteli CASA MIn. ”Aikaisemmin ihmiset viettivät päivänsä ulkona ja tulivat vasta illalla kotiin”, Juan González sanoo. ”Tuolloin pienet ikkunat toivat turvallisuuden tunnetta. Useimmat nykyihmiset ovat päivisin sisätiloissa ja nauttivat sen jälkeen kotonaan ulkoa virtaavasta valosta ja kauas siintävistä näköaloista.” Myös ruokailun ja ruoanlaiton tavat ovat arkkitehtien mielestä muuttuneet ratkaisevasti. ”Keittiön erottaminen muista tiloista ei enää ole ajanmukaista”, Rubén Daluz sanoo. CASA MIssa keittiö ja ruokailualue ovatkin siksi avointa tilaa. Tiloja yhdistää leveä portaikko, johon keittiösaareke on sijoitettu. Portaikko johtaa rakennuksen pohjoisosassa sijaitsevaan keittiötilaan. ”Ruokaa ei nykyään enää laiteta yksin keittiössä”, Rubén Daluz pohtii. ”Keittiössä kokoonnutaan ja oleillaan yhdessä sekä seurustellaan toisten kanssa. Keittiöstä on tullut nautinnon ja esillä olon tila.” Kun keittiötila yhdistyy avoimesti ja rakenteellisesti talon kokonaisarkkitehtuuriin, on erityisen tärkeää estää häiritsevien ruoankäryjen leviäminen muille alueille. CASA MIssa tehtävä uskottiin BORAn keittotason höyrynpoistolle. Taloon valittiin BORA Professional 2.0 -järjestelmä, jonka minimalistisessa muotoilussa, miellyttävässä muotokielessä ja useissa modulaarisissa keittotasoissa yhdistyvät BORAn olennaiset ominaisuudet. Tilaustyönä valmistettu All Black -sarjan järjestelmä luo vaikuttavan kontrastin ympäröivän keittiöalueen selkeille ja vaaleille pinnoille. Myös kestävyydessä CASA MI -projekti asettaa kokonaan uusia mittapuita. BORA MAGAZINE 105