Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazine 01|2019 – Dutch

  • Text
  • Bora
  • Grote
  • Systeem
  • Keuken
  • Onze
  • Nieuwe
  • Beleven
  • Tijdens
  • Koken
  • Kookveld
BORA Magazine is published in 13 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

Tekst BARBARA FRIEDRICH

Tekst BARBARA FRIEDRICH Foto‘s STUDIO AISSLINGER/MIRJAM FRUSCELLA & DANIELE MANDUZIO, NEOFARMS

TRENDRAPPORT BELEVEN KITCHEN Farming Van kiemglazen tot verticale groentetuinen: zaaien en oogsten in de keuken neemt steeds nieuwe vormen aan. Na urban gardening doet alweer een nieuwe lifestyletrend de intrede. In private grootstadkeukens groeien doorgaans in het gunstigste geval spruiten in een speciaal glas, dat regelmatig wordt bewaterd, geschud en geleegd. Ook bieslook, munt en basilicum groeien er in potjes op de vensterbank of op het werkblad. Deze kruiden, die in de groothandel voorgekweekt zijn, lijken binnen echter nogal schriel te ontspruiten. Nu is er echter een trend die zich “Kitchen Farming” noemt en quasi de landbouw in de keuken proclameert. Was de keuken niet eerst het nieuwe statussymbool en centrum van een modern woon- en leefgevoel? Een ruimte om in te koken, te genieten en je lekker in je vel te voelen? Nu moet je er ook nog de tuin in onderbrengen? Klinkt als fake news of regelrechte onzin. Niets is minder waar! Wie “Kitchen Farming” googelt, krijgt talloze tips en voorbeelden en een fotogalerij: plantenzakken én inhoud die aan keukenwanden hangen; plantjes in potten, opgesteld op planken of zelfs ondersteboven aan het plafond bungelend; opklapbare rekken onder de noemer “verticale tuinen”, waar voedsel op speciale sponzen groeit; en zelfs foto’s van meubelstukken die keukenfabrikanten (bijv. Next125) speciaal aanbieden voor extra beplanting. BORA MAGAZINE 87