Aufrufe
vor 6 Jahren

BORA Magazin – Tschechisch

  • Text
  • Cycling
  • Hansgrohe
  • Bora
  • Deska
  • Desky
  • Prost
  • Vzadu
  • Produkt
  • Vzduchu
  • Funkce
  • Unkce
  • Velikost
Nach dem erfolgreichen Relaunch im Frühjahr 2017, erscheint die Herbst / Winter-Ausgabe des BORA Magazins nun sogar in insgesamt elf Sprachen. Ein Mix aus Produktinformationen und Geschichten hinter der Marke bietet dem Leser einen spannenden Einblick in die Welt von BORA.

Architektonický dům

Architektonický dům Classic: Dietrich otografie: Untertrifaller Architekten Bruno Klomfar 76 MAGAZÍN BORA

ZPRVA O TRENDU PROST JN s pozlaceným nábytkem, s dekorativními prvky s imitací rzi a s použitím betonu masivní, surová žula a neopracované dřevěné trámy, vybroušené a vysoce lesklé lakované povrchy v odstínu režné a sněhobílé, které nestrpí dotyk mastných prstů, nerezová ocel a hliník jako v profesionálních kuchyních, stejně vzácné jako drahé a efektní dýhy a k tomu samozřejmě nejmodernější zařízení, které více či méně přemýšlí za nás a téměř vaří samo. A mezi tím se nacházejí docela opravdové a super drahé, velmi elegantní kuchyně, kolem kterých se nezřídka plánuje celý dům. Nebo alespoň zimní zahrada. Taková kuchyň vyžaduje náležitý prostor a rámec tu správnou architekturu. Vzestup kuchyně jako symbol luxusu a symbol společenského postavení se začal rozmáhat v posledních desetiletích minulého století. S rostoucím blahobytem se také v Německu vyvíjí požitkářská gurmánská společnost. ivotním stylem jsou pečlivě připravené pokrmy a nápoje. Člověk cestuje podle průvodce Michelin a navštěvuje nejžádanější restaurace oceněné michelinskou hvězdou a stane se gurmánem a znalcem vína. Člověk, inspirován rafinovanými pokrmy dekorovaných kuchařů, experimentuje i doma s neobvyklými recepty a ingrediencemi. Kuchyně se stává dílenským pracovištěm. Ochota investovat obrovské sumy do vybavení kuchyňské laboratoře se zvyšuje. Nakonec jsou pány domu, kteří objevují vaření jako volnočasovou vášeň a kteří kladou velký důraz na dokonalou kuchyň. Tam se bude investovat. Člověk si v něčem libuje. Ironie dějin: Je paradoxem, že je to žena, konkrétně vídeňská architektka Margarete Schtte-ihotzky, která v roce 196 vyvinula racionální a funkční „frankfurtskou kuchyň“, a to jako ulehčení práce výslovně pro hospodyňky. Ty by se měly nyní pohybovat namísto dříve ve velké, neorganizované obytné kuchyni jen „Luxusní kuchyně požadují pvný prostor a kontext.“ BARBARA FRIDRICH Zdá se, že v tomto moderním architektonickém domě v Bregenz byla kuchyň vytvořena obestavěním terasy v podkroví. Velké prosklené fasádní plochy umožňují volnou vyhlídku na přírodu a na Bodamské jezero. Design interiéru je ve skandinávském stylu: V interiéru dominuje světlé, teplé dřevo a kování z nerezové oceli a hliníku. Jasné linie zde nejsou rušeny stropní závěsnou digestoří. Pachy z vaření v otevřeném kuchyňském prostoru jsou pohlcovány systémem odtahu par BORA Classic. MAGAZÍN BORA 77