Architektonický dům Classic: Dietrich otografie: Untertrifaller Architekten Bruno Klomfar 76 MAGAZÍN BORA
ZPRVA O TRENDU PROST JN s pozlaceným nábytkem, s dekorativními prvky s imitací rzi a s použitím betonu masivní, surová žula a neopracované dřevěné trámy, vybroušené a vysoce lesklé lakované povrchy v odstínu režné a sněhobílé, které nestrpí dotyk mastných prstů, nerezová ocel a hliník jako v profesionálních kuchyních, stejně vzácné jako drahé a efektní dýhy a k tomu samozřejmě nejmodernější zařízení, které více či méně přemýšlí za nás a téměř vaří samo. A mezi tím se nacházejí docela opravdové a super drahé, velmi elegantní kuchyně, kolem kterých se nezřídka plánuje celý dům. Nebo alespoň zimní zahrada. Taková kuchyň vyžaduje náležitý prostor a rámec – tu správnou architekturu. Vzestup kuchyně jako symbol luxusu a symbol společenského postavení se začal rozmáhat v posledních desetiletích minulého století. S rostoucím blahobytem se také v Německu vyvíjí požitkářská gurmánská společnost. ivotním stylem jsou pečlivě připravené pokrmy a nápoje. Člověk cestuje podle průvodce Michelin a navštěvuje nejžádanější restaurace oceněné michelinskou hvězdou – a stane se gurmánem a znalcem vína. Člověk, inspirován rafinovanými pokrmy dekorovaných kuchařů, experimentuje i doma s neobvyklými recepty a ingrediencemi. Kuchyně se stává dílenským pracovištěm. Ochota investovat obrovské sumy do vybavení kuchyňské laboratoře se zvyšuje. Nakonec jsou pány domu, kteří objevují vaření jako volnočasovou vášeň a kteří kladou velký důraz na dokonalou kuchyň. Tam se bude investovat. Člověk si v něčem libuje. Ironie dějin: Je paradoxem, že je to žena, konkrétně vídeňská architektka Margarete Schtte-ihotzky, která v roce 196 vyvinula racionální a funkční „frankfurtskou kuchyň“, a to jako ulehčení práce výslovně pro hospodyňky. Ty by se měly nyní pohybovat namísto dříve ve velké, neorganizované obytné kuchyni jen „Luxusní kuchyně požadují pvný prostor a kontext.“ BARBARA FRIDRICH Zdá se, že v tomto moderním architektonickém domě v Bregenz byla kuchyň vytvořena obestavěním terasy v podkroví. Velké prosklené fasádní plochy umožňují volnou vyhlídku na přírodu a na Bodamské jezero. Design interiéru je ve skandinávském stylu: V interiéru dominuje světlé, teplé dřevo a kování z nerezové oceli a hliníku. Jasné linie zde nejsou rušeny stropní závěsnou digestoří. Pachy z vaření v otevřeném kuchyňském prostoru jsou pohlcovány systémem odtahu par BORA Classic. MAGAZÍN BORA 77
Magazín 02 | 2017 Professional 2.0
OBSA BORA Produkt BORA Prostě jin
BORA Produkt Princip BORA 8 BORA Pr
PRINCIP BORA PRODUKT Princip BORA -
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT BORA
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Nový
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Varn
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT PKA/P
BORA PROFESSIONAL PRODUKT MAGAZÍN
BORA PROFESSIONAL PRODUKT Masivní
BORA PROFESSIONAL PRODUKT Na výkon
TECNOLOGE SYSTÉM BORA Veení otahu
TECNOLOGE SYSTÉM BORA enotky na i
TECNOLOGE SYSTÉM BORA yt ovou vzuc
TECNOLOGE SYSTÉM BORA oeional Pl
5 R5 TECNOLOGE SYSTÉM BORA laic P
SYSTÉM BORA TECNOLOGE Prodloužen
Lukas Pöstlberger vítěz 1. etapy
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE