Aufrufe
vor 6 Jahren

BORA Magazin – Tschechisch

  • Text
  • Cycling
  • Hansgrohe
  • Bora
  • Deska
  • Desky
  • Prost
  • Vzadu
  • Produkt
  • Vzduchu
  • Funkce
  • Unkce
  • Velikost
Nach dem erfolgreichen Relaunch im Frühjahr 2017, erscheint die Herbst / Winter-Ausgabe des BORA Magazins nun sogar in insgesamt elf Sprachen. Ein Mix aus Produktinformationen und Geschichten hinter der Marke bietet dem Leser einen spannenden Einblick in die Welt von BORA.

PROST JN INTERVIEW

PROST JN INTERVIEW „Design je klíovou outí naší polenoti a zároveň také srdeční záležitostí.“ II BRCKBAER ak teny uou pole vašeho nzou v ouan o utvřet konktn kuchy ete ec Kuchyň je pro mnoho lidí centrem života s rysy symbolu společenského postavení. V otevřené kuchyni se nejen vaří, ale i žije. Proto v kuchyni nesmí být individuální nároky v ničem pozadu. Při vybavování kuchyně se bere stejnou měrou ohled na vysoce kvalitní materiály, stejně jako na energetickou účinnost nebo na nová řešení jako systémy odtahu par integrované do varné desky, které odsávají páry směrem dolů. Kromě toho budou i nadále nabývat na významu „chytré“ kuchyňské spotřebiče, jako jsou ledničky a sporáky. illi uckaue K tomu bych rád něco dodal. Onehdy jsme měli v bavorské televizi u nás v Raublingu hosta. Točil se příspěvek na téma „Kuchyně jako oltář“. Jednalo se o kuchyně mimořádné kvality, které byly proto také neúměrně drahé. Od té doby mám stále pocit, že jsem zaznamenal něco, co u nás nyní pociťujeme stále zřetelněji. Vypadá to, jako by kuchyň nahradila auto coby symbol společenského postavení. Televizní příspěvek, ve kterém byly produkty BORA instalovány v ukázkových kuchyních, pokračoval totiž dále. A to: Kuchyň je místem, které může samo o sobě díky své koncepci a mimořádnému designu a vybavení z důvodu něčeho nábožného působit téměř posvátně. To je tvrzení. A skutečně: Tohoto přístupu si všimli také naši plánovači v požadavcích zákazníků. Jde o to, že jsou požadovány produkty, které se začleňují decentně, noblesně a nenápadně, ale s vlastním sdělením. A v tomto se zdá, že BORA je již pojmem na trhu. Nicméně je to jen zdánlivě našim záměrem. Kuchyně může a měla by vždy zůstat vedle veškeré krásy, elegance a extravagance také místem setkávání rodiny, přátelského posezení a skutečného života. Krbem, u kterého se můžete zahřát. ete ec A ještě bych chtěl k tomu něco říci: V kuchyňském designu hraje velkou roli ideální kombinace estetiky, technologie a využití. Označení „Made in Germany“ Vyrobeno v Německu má proto zvláštní kouzlo, protože je synonymem vynikající kvality výrobku, která je žádoucí zejména v segmentu kuchyní. Protože vybavení kuchyně a spotřebiče se obvykle pořizují na delší dobu. oe ulat ktce kok o uoucnoti uchyn uoucnoti ak zklaní novinky žee oekvat ete ec Nemohu dát obecnou odpově pro všechny kategorie produktů. Ale myslím si, že v budoucnu budou kuchyně disponovat stále více automatizovanými zařízeními, která budou mít sofistikované jazykové a analytické funkce. Do výrobku budou stále více pronikat digitální asistenti. Již dnes mají trouby senzorovou technologii a mnoho kuchyňských spotřebičů je řízeno prostřednictvím aplikací z mobilních zařízení, jako jsou tablety nebo chytré telefony. V každém případě bude robotika, stejně jako počítačová a informační technologie, hrát významnou roli, zejména proto, že bude ve vzrušující symbióze s jinými produkty. Jen si vzpomeňte, kolik jednotlivých zařízení je již dnes obsaženo v chytrém telefonu. Kromě toho budou muset být v popředí také sociální a ekologické otázky. 54 MAGAZÍN BORA

INTERVIEW PROST JN Ve všem, co je technicky v budoucnu možné: Je také velmi důležité, aby v centru úsilí a snahy designéra zůstal vždy člověk. Zejména v případě, kdy uvnitř zařízení probíhají stále častěji velmi složité procesy a vnější design klade stále více důraz na prostotu a jednoduchost. Rovnovážný poměr mezi moderními technologiemi a emocionálními potřebami je v konstrukci a designu obzvláště důležitá věc a to platí i pro kuchyně. illi uckaue Naprosto s vámi souhlasím. Vývoj na trhu s kuchyněmi postupuje velmi rychle. A kdo ví, co bude standardem za deset let, snad něco, co se nám dnes zdá jako nepředstavitelné Vezměte nás zpětně jako nejlepší příklad. ekli jsme, že chceme revoluci v kuchyni. Pára má odcházet dolů, nikoliv přímo do nosu. Takový jednoduchý princip a přesto se zpočátku do toho nechtěl nikdo pouštět. Dnes jsou však naše digestoře standardem, tento princip se v průběhu jednoho desetiletí prosadil. Je to tedy něco zdánlivě jednoduchého, snadno vysvětlitelného, něco, co je přesvědčivé. Samozřejmě do našich produktů integrujeme sofistikovanou technologii a pracujeme s plným nasazením na inovacích. Ale nemůže to být digestoř, která bude současně propojena s telefonem, garážovými vraty, televizí, žaluziemi, alarmem a možná i elektrickou sekačkou. Co jsem tím chtěl trochu směle říci: Centrem všeho snažení, co by se dalo a mohlo ještě udělat a zdokonalit, zůstane i v budoucnu vždycky člověk. A ten má rád kromě všech teoretických možností a dovedností i snadnou a jednoduchou ovladatelnost. Protože kuchyň není žádná výzkumná laboratoř pro moderní šéfkuchaře, kteří manipulují s high-tech gadgety namísto se zeleninou, ale místem radosti, potěšení a smyslnosti. Proto je našim krédem pro nový vývoj navzdory sofistikovaným technologiím, kterými se již dnes osazují produkty BORA: Zachovejte jednoduchost s snadnou ovladatelnost. ož přiví k otzce ak i užuete oukoí kyž e tle pohyuete v potřeí kuchyní a vaření ete ec Jako vášnivý amatérský kuchař a spolumajitel hvězdičkové restaurace v Berlíně velmi rád v soukromí vařím. Nechal jsem si v Itálii na míru vyrobit ekologickou a profesionální kuchyň z nerezové oceli, která také splňuje požadavky michelinského šéfkuchaře. Co se týče jídla: Mám rád rozmanitost asijské kuchyně, která pracuje s čerstvými surovinami. A mám velmi rád středomořskou kuchyni. Klasická jídla jako předkrmy nebo plněné těstoviny jím stejně rád jako kus krásného pečeného masa. Také oceňuji význam kultury stolování ve společnosti a ctím společenské aspekty během jídla. Dte tak na oý ein při aanžovní talíř ete ec Zcela jednoduše: ano! Jako u každého výrobku hraje svádění také při jídle rozhodující roli: Musím dostat chuť již při pohledu na jídlo. illi uckaue Pro mne je vzhled bezpochyby velmi důležitý. Ale v čem mám jasno hned na samém počátku, je nákup. Dbám na to, abych nakupoval dobré potraviny vysoké kvality. Pocházím z Rosenheimu a dívám se na to, aby produkty pocházely pokud možno z tohoto regionu. A jako Bavorák mám také rád pivo a preclíky v pivní zahradě. Vařit doma je ale pro mne mnohem důležitější, zejména se svou rodinou. A jsem rád, když i našim dětem jsem schopen poskytnout vysokou hodnotu kvalitních potravin. Stejnou filosofii zastávám i ve firmě. Založili jsme dobrovolné vaření pro zaměstnance a jednoduché pravidlo zde říká: Pokud existuje něco zdravého, co může přijít na stůl, pak to také rád objednám a zaplatím. Nejsem ale žádný misionář, avšak jestliže člověk v kuchyni nadšeně pracuje a žije, je to důležitá věc, a věřím, že dobré jídlo přispívá také ke zdraví. Pak není žádnou nostalgií, ale bude příjemné a rozumné, když se ještě jednou vrátíme k tomuto tématu. Což není samo o sobě žádná samozřejmá kombinace. ane uckauee pane o D ecu o einu pře techniku až k vaření kui za ozhovo MAGAZÍN BORA 55