Aufrufe
vor 7 Jahren

BORA Magazin – Norwegisch

  • Text
  • Cycling
  • Hansgrohe
  • Bora
  • Magasin
  • Kokesone
  • Foran
  • Opplevelse
  • Platetopp
  • Dimensjoner
  • Avtrekk
  • Rustfritt
  • Automatisk
Nach dem erfolgreichen Relaunch im Frühjahr 2017, erscheint die Herbst / Winter-Ausgabe des BORA Magazins nun sogar in insgesamt elf Sprachen. Ein Mix aus Produktinformationen und Geschichten hinter der Marke bietet dem Leser einen spannenden Einblick in die Welt von BORA.

OPPLEVELSE TRENDRAPPORT

OPPLEVELSE TRENDRAPPORT “Matryoshka Haus” i Rotterdam ble radikalt ribbet innvendig av Shift Architecture Urbanism. Nå harmoniserer designermøbler og den opprinnelige bygningsstrukturen. Og det er et drag av 70-tallet i den nye toetasjers leiligheten. I alle fall når det gjelder design av kjøkkenøya: Utgangspunktet er nok bordet „Quaderna“ fra Superstudio. Designerne så den gangen “en verden av platonisk skjønnhet” i det hvite rutemønsteret. Og så er det nettopp en mann som befrir hustruen og moren fra den innesperrede matlagingen: den schwabiske designeren Otl Aicher. Boken hans “Kjøkkenet til matlaging. Verksted for en ny levekultur” kom ut på 1980-tallet basert på en undersøkelse av kjøkkenet og matlaging i den historiske utviklingen. I boken kommer han med ganske praktiske forslag til utforming av det “riktige” kjøkkenet fra komfyren og spiseplassen til utstyret. Otl Aicher, opprinnelig grafisk designer og én blant mange andre som var ansvarlig for den grafiske designen for OL i 1972, er med sin idé i grunnen forfaren til den moderne kjøkkendesignen som førte til dagens trend med „Living Kitchen”. Og da tenkte Aicher sikkert ikke på gylne fronter. Aicher ville mest sannsynlig også ha ristet på hodet med tanke på dagens estetisering av kjøkkeninnredningen. Kjøkkenøya som skulptur. Som et alter til og med, slik teologen og folkloristen Christoph Kürzeder ser det i en episode av radioserien „Capriccio“ fra det Bilder: Noortje Knulst (3) 78 BORA MAGASIN

TRENDRAPPORT OPPLEVELSE „Kjøkkenet som et hellig sted? Kjøkkenøya som et alter?“ BARBARA FRIEDRICH statlige kringkastingsselskapet i Bayern? Kjøkkenet som et hellig sted? Som kult- og offerplass? Back to the archaic roots? Det er jo å håpe på at det lages mat på dette stilige kjøkkenet etter at fotografen har forlatt huset. Eller at det er et “matlagingskjøkken” i kjelleren. Villa Sphere; Bilder: Landau + Kindelbacher/Ortwin Klipp (2) Kjøkkenet glinser snøhvitt, som hele „Villa Sphere“ (luksusresort Villa Eden). Det er uten overskap og avtrekkshette men ikke uten BORA Professional ved siden av kokeplatene. Fri sikt ved matlaging og til å nyte maten ved det lange trebordet med stoler som henter inn den turkise fargen fra bassenget. BORA MAGASIN 79