Aufrufe
vor 6 Jahren

BORA Magazin – Norwegisch

  • Text
  • Cycling
  • Hansgrohe
  • Bora
  • Magasin
  • Kokesone
  • Foran
  • Opplevelse
  • Platetopp
  • Dimensjoner
  • Avtrekk
  • Rustfritt
  • Automatisk
Nach dem erfolgreichen Relaunch im Frühjahr 2017, erscheint die Herbst / Winter-Ausgabe des BORA Magazins nun sogar in insgesamt elf Sprachen. Ein Mix aus Produktinformationen und Geschichten hinter der Marke bietet dem Leser einen spannenden Einblick in die Welt von BORA.

Arkitekthus Classic:

Arkitekthus Classic: Dietrich; Bilder: Untertrifaller Architekten/Bruno Klomfar (3) 76 BORA MAGASIN

TRENDRAPPORT OPPLEVELSE fingeravtrykk; rustfritt stål og aluminium som på profesjonelle kjøkken; både sjelden, dyr og prangende finér; og naturligvis også hightech-varer som nesten tenker selv og lager maten alene. Og de finnes virkelig, de superdyre og superkule kjøkkenene, som ikke rent sjelden hele huset planlegges rundt. Eller i alle fall vinterhagen. Et slikt kjøkken krever passende rom og rammer passende arkitektur. Ideen med at kjøkkenet skulle være en luksusvare og et statussymbol begynte i det siste tiåret i forrige århundre. I takt med den økende velstanden utviklet det seg også et hedonistisk gourmet-samfunn. Dyrking av mat og drikke blir en livsstil. Man drar til de moderne stjernerestaurantene etter Michelin-guiden og blir til feinschmeckere og vinkjennere. Hobbykokkene eksperimenterer hjemme med uvanlige oppskrifter og ingredienser, inspirert av de raffinerte rettene fra det prisvinnende kjøkkenet. Kjøkkenet blir til et verksted. Villigheten til å investere store summer på innredningen i kjøkkenlaboratoriet øker. Endelig er det mannen i huset som oppdager matlaging som en fritidslidenskap og legger vekt på et perfekt kjøkken. Da investeres det. Man unner seg noe. Ironien i historien: Det var nettopp en kvinne, nemlig arkitekten Margarete Schütte- Lihotzky fra Wien, som i 1926 utviklet det rasjonelle og funksjonelle „Frankfurt-kjøkkenet“. For å lette arbeidsmengden for nettopp husmoren. Nå skulle man, i motsetning til på det tidligere store, uorganiserte spisekjøkkenet, bevege seg funksjonelt på liten plass mellom monteringselementene i U-form. Visuelt og luktmessig avskjermet fra resten av huset. Grunnideen med denne utformingen var (det mannlige) prinsippet med industriell masseproduksjon: en optimalisering av produksjonsprosessen. “Luksuskjøkken krever passende rom og rammer.” BARBARA FRIEDRICH Dette moderne arkitekthuset i Bregenz virker til å være bygget rundt kjøkkenet. Store glassfronter gir fri utsikt til naturen og Bodensee. Interiørarkitekturen har en skandinavisk stil: Lys, varm treinnredning, rustfritt stål og aluminium dominerer. Den klare linjeføringen forstyrres ikke av en takhengende avtrekkshette. Matlagingslukter i kjøkkenet med åpen løsning slukes av avtrekkssystemet BORA Classic. BORA MAGASIN 77