Arkitekthus Classic: Dietrich; Bilder: Untertrifaller Architekten/Bruno Klomfar (3) 76 BORA MAGASIN
TRENDRAPPORT OPPLEVELSE fingeravtrykk; rustfritt stål og aluminium som på profesjonelle kjøkken; både sjelden, dyr og prangende finér; og naturligvis også hightech-varer som nesten tenker selv og lager maten alene. Og de finnes virkelig, de superdyre og superkule kjøkkenene, som ikke rent sjelden hele huset planlegges rundt. Eller i alle fall vinterhagen. Et slikt kjøkken krever passende rom og rammer – passende arkitektur. Ideen med at kjøkkenet skulle være en luksusvare og et statussymbol begynte i det siste tiåret i forrige århundre. I takt med den økende velstanden utviklet det seg også et hedonistisk gourmet-samfunn. Dyrking av mat og drikke blir en livsstil. Man drar til de moderne stjernerestaurantene etter Michelin-guiden – og blir til feinschmeckere og vinkjennere. Hobbykokkene eksperimenterer hjemme med uvanlige oppskrifter og ingredienser, inspirert av de raffinerte rettene fra det prisvinnende kjøkkenet. Kjøkkenet blir til et verksted. Villigheten til å investere store summer på innredningen i kjøkkenlaboratoriet øker. Endelig er det mannen i huset som oppdager matlaging som en fritidslidenskap og legger vekt på et perfekt kjøkken. Da investeres det. Man unner seg noe. Ironien i historien: Det var nettopp en kvinne, nemlig arkitekten Margarete Schütte- Lihotzky fra Wien, som i 1926 utviklet det rasjonelle og funksjonelle „Frankfurt-kjøkkenet“. For å lette arbeidsmengden for – nettopp – husmoren. Nå skulle man, i motsetning til på det tidligere store, uorganiserte spisekjøkkenet, bevege seg funksjonelt på liten plass mellom monteringselementene i U-form. Visuelt og luktmessig avskjermet fra resten av huset. Grunnideen med denne utformingen var (det mannlige) prinsippet med industriell masseproduksjon: en optimalisering av produksjonsprosessen. “Luksuskjøkken krever passende rom og rammer.” BARBARA FRIEDRICH Dette moderne arkitekthuset i Bregenz virker til å være bygget rundt kjøkkenet. Store glassfronter gir fri utsikt til naturen og Bodensee. Interiørarkitekturen har en skandinavisk stil: Lys, varm treinnredning, rustfritt stål og aluminium dominerer. Den klare linjeføringen forstyrres ikke av en takhengende avtrekkshette. Matlagingslukter i kjøkkenet med åpen løsning slukes av avtrekkssystemet BORA Classic. BORA MAGASIN 77
Magasin 02 | 2017 Professional 2.0
INNHOLD BORA Produkt BORA Opplevels
BORA Produkt BORA Prinsippet 8 BOR
BORA PRINSIPP PRODUKT BORA-prinsipp
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT BORA
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Nye P
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT Plate
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT PKA/P
BORA PROFESSIONAL PRODUKT BORA MAGA
BORA PROFESSIONAL PRODUKT Betjening
BORA PROFESSIONAL PRODUKT På den k
TEKNIKK BORA SYSTEM Avtrekksledning
TEKNIKK BORA SYSTEM BORA luftrenseb
TEKNIKK BORA SYSTEM Uttrekkingssyst
TEKNIKK BORA SYSTEM BORA Profession
5 R5 TEKNIKK BORA SYSTEM BORA Class
BORA SYSTEM TEKNIKK Garantiforlenge
Lukas Pöstlberger vinner av 1. eta
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE