Aufrufe
vor 7 Jahren

BORA Magazin – Norwegisch

  • Text
  • Cycling
  • Hansgrohe
  • Bora
  • Magasin
  • Kokesone
  • Foran
  • Opplevelse
  • Platetopp
  • Dimensjoner
  • Avtrekk
  • Rustfritt
  • Automatisk
Nach dem erfolgreichen Relaunch im Frühjahr 2017, erscheint die Herbst / Winter-Ausgabe des BORA Magazins nun sogar in insgesamt elf Sprachen. Ein Mix aus Produktinformationen und Geschichten hinter der Marke bietet dem Leser einen spannenden Einblick in die Welt von BORA.

OPPLEVELSE PORTRETT Men

OPPLEVELSE PORTRETT Men tilbake til maten. Vroni er en selvlært kokk som begynte sent i yrket. Hun begynte ikke før under økonomistudiene og en påfølgende utdannelse som medisinskteknisk assistent. “Uunngåelig”, sier hun og ler. Hennes idol ved komfyren var ikke noen stjernekokk, men moren hennes. “Hos oss fikk vi aldri ferdigmat. Moren min hadde alltid ferske ingredienser fra hagen og lagde svært god mat.” Nettopp det ønsket hun også. Vroni merket imidlertid raskt at hun syns at matlaging var uventet morsomt. Og at hun hadde et talent for det. Det bekreftet vennene hennes, som hun gjerne lagde mat for. For å bringe sine ambisiøse hobbykokkkunster opp på et profesjonelt nivå, hjalp hun til på kjøkkenet på vertshuset Gut Apfelkam i nabobyen Rohrdorf. henne. Så mye at hun nå i samarbeid med BORA skal utgi en bok. “I boken lærer man hvordan man svært raskt og med få ingredienser kan trylle frem asiatiske retter som virkelig smaker på Tepan-grillen i rustfritt stål”, sier Vroni. Boken er en del av oppskrifts- og matlagingskonseptet 10I10 som BORA har utviklet. Det betyr at 10 minutter er nok til forberedelsene, og 10 minutter er nok til å omsette prosjektet. “En perfekt rett er for meg enkel og rett frem”, sier Vroni. Det er nettopp slike enkle og raske asiatiske oppskrifter du finner i boken. Vroni ble også preget av det italienske kjøkkenet. “Tanten min bodde i Toscana. Familien vår dro alltid på besøk til henne når vi hadde noen dager fri.” Og selv i dag er Italia en kulinarisk åpenbaring for Vroni. “Man kommer ofte inn på en restaurant og lurer på hvor man har havnet”, sier hun. “Men så står mammaen der ved komfyren og lager den herligste maten du noen gang har fått servert.” Yndlingsretten hennes er også italiensk: Melanzane alla parmigiana. Selv henter hun også mye inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet. Klarheten og enkelheten på høyeste nivå fascinerer “Den absolutte lidenskapen til gutta for sykkelsporten har smittet over på meg. Nå setter jeg meg ofte selv på sykkelen.” VRONI LUTZ

PORTRETT OPPLEVELSE Kravene som Vroni Lutz stiller til 10I10-rettene i boken sin, er et oversiktlig antall ingredienser og kort tilberedningstid. Sesam-laks-sashimi oppfyller disse kravene. Vroni vet hva hun vil. Det som hun selv ser på som hennes svakhet, er kanskje hennes største styrke. “Jeg liker ikke å høre på andre og liker ikke å bli fortalt hva jeg skal gjøre”, innrømmer hun. Slike folk betegnes som “staskaller” her ved porten til Alpene. Eller sagt på en positiv måte: Hun er målrettet. Og det er kun slik hun har klart å jobbe seg opp fra nybegynnerkokk til etterspurt proff-kokk i løpet av ti år. Hun er kompromissløs, men på en ledig måte. En kokkekollega hun gjerne jobber sammen med, er Jamie Oliver. “Han lager mat på en svært interessant måte”, sier hun. “Dessuten liker jeg tilnærmingen hans, at han går til skoler og tilbereder middag der. Med sin avslappede stil gjør han mye for at ungene igjen skal få en forståelse for ernæring.” Ungene er også hennes strengeste kritikere: “Hvis de sier at de liker det, da vet jeg at jeg er på rett vei.” Som kokk for BORA hansgrohe sykkelteam reiser Vroni Lutz rundt med rytterne i team-lastebilen i sykkelsesongen, som her under opptakten til det 104. Tour de France i Düsseldorf. Det asiatiske kjøkkenet arbeider med friske, sunne ingredienser og sammenfaller derfor med Vronis måte å tilberede mat på. Udon-nudelsalat er også en kreasjon fra kokeboken hennes i BORA-utgaven. INFO ASIATISK MAT med Vroni Lutz Enkle retter som er raske å lage fra det asiatiske kjøkkenet. Boka utgis i BORA-utgaven 10I10 og er tilgjengelig så lenge lageret rekker. BORA MAGASIN 67