Aufrufe
vor 4 Jahren

BORA Magazin – Niederländisch

  • Text
  • Cycling
  • Hansgrohe
  • Bora
  • Kookzone
  • Afmetingen
  • Keuken
  • Vooraan
  • Glaskeramiek
  • Beleven
  • Kookzones
  • Technische
  • Kookveld
Nach dem erfolgreichen Relaunch im Frühjahr 2017, erscheint die Herbst / Winter-Ausgabe des BORA Magazins nun sogar in insgesamt elf Sprachen. Ein Mix aus Produktinformationen und Geschichten hinter der Marke bietet dem Leser einen spannenden Einblick in die Welt von BORA.

BELEVEN PORTRET zo goed

BELEVEN PORTRET zo goed als in een 3-sterrenzaak“, prees onlangs een van de renners van het team. „Dat heeft me echt blij gemaakt“, geeft ze toe. Haar identificatie met het wielerteam gaat zo ver dat de voormalige wedstrijdzwemster, die zelfs deel uitmaakte van het nationaal juniorenteam, nu zelf is beginnen wielrennen. Maar laten we bij het koken blijven. Als kokkin is Vroni een late starter en een autodidact. Ze begon er pas mee tijdens haar studie economie en de daaropvolgende opleiding tot medisch-technisch assistent. „Noodgedwongen“, ze en lacht. Haar idool aan het fornuis was geen sterrenkok, maar haar moeder. „Bij ons kwamen er nooit kant-en-klaarmaaltijden op tafel. Mijn moeder kookte altijd zeer goed en met verse ingrediënten uit de tuin.“ Dat is het wat zij ook wilde doen. Vroni merkte al snel dat ze koken enorm leuk vond. En dat ze er ook talent voor had. Dat bevestigden haar vrienden voor wie ze af en toe kookte. Om haar ambitieuze kookkunsten naar een professioneel niveau te tillen, hielp ze in de keuken van het hotel-restaurant ‚Gut Apfelkam‘ in het nabije Rohrdorf. Vroni werd ook beïnvloed door de Italiaanse keuken. „Mijn tante leefde in Toscane. Als we een paar vrije dagen hadden, reden we met het gezin altijd naar haar toe.“ En ook vandaag nog is Italië voor Vroni een culinaire openbaring. „Vaak stap je binnen in een ristorante en denk je, waar ben ik nu terechtgekomen“, vertelt ze. „En dan staat daar de mamma aan het fornuis en schotelt je de lekkerste gerechten voor die je ooit hebt gegeten.“ Ook haar lievelingsgerecht is Italiaans: melanzane alla parmigiana. Ze haalt bovendien veel inspiratie uit de Aziatische keuken. De soberheid en eenvoud op het hoogste niveau fascineren haar zozeer dat ze hierover nu samen met BORA een boek op de markt brengt. „Je leert hierin hoe je in een mum van tijd en met weinig ingrediënten indrukwekkende Aziatische gerechten tovert op de Tepan roestvrijstalen grill“, zo beschrijft Vroni het in haar woorden. Het boek maakt deel uit van de door BORA ontwikkelde serie op «De ongelooflijke passie van mijn jongens voor de wielersport werkte zo aanstekelijk dat ik intussen zelf af en toe op de racefiets spring.» VRONI LUTZ

PORTRET BELEVEN Voor Vroni Lutz is het belangrijk dat er voor de 10I10 gerechten in haar boek slechts een beperkt aantal ingrediënten en een korte bereidingstijd nodig is. Sesam-zalmsashimi voldoen aan deze voorwaarden. basis van het recepten- en kookconcept 10I10. Het bevat recepten waarvoor je slechts 10 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten bereidingstijd nodig hebt. „Een perfect gerecht is voor mij zonder veel poespas“, zegt Vroni. Precies zulke eerlijke Aziatische recepten vind je in dit boek. Als kokkin van het wielerteam BORA hansgrohe begeleidt Vroni Lutz de renners tijdens het seizoen in de teamtruck, zoals hier bij de start van de 104e Ronde van Frankrijk in Düsseldorf. De Aziatische keuken gebruikt verse, gezonde ingrediënten en sluit zodoende aan bij Vroni‘s manier van koken. De udonnoedelsalade is ook een creatie uit haar kookboek van de BORA editie. Vroni weet wat ze wil. Wat ze zelf als een zwak punt ziet, is misschien haar sterkste zijde. „Ik luister niet graag naar anderen en laat me niet graag zeggen wat ik moet doen“, bekent ze. ‚Sturschädel‘ noemen ze zulke mensen hier aan de rand van de Alpen. Of positief uitgedrukt: ze is doelgericht. Alleen zo kon ze zich in tien jaar tijd van kookbeginneling opwerken tot gevraagde professionele kokkin. Ze is compromisloos, maar op een losse manier. Een collega wiens werk ze zeer apprecieert, is Jamie Oliver. „Hij heeft een interessante manier van koken“, zegt ze. Ik vind ook zijn initiatief goed om naar scholen te gaan en daar een lunch te bereiden. Met zijn nonchalante manier van doen draagt hij ertoe bij dat de kinderen het voedsel weer leren waarderen.“ Kinderen zijn ook haar strengste critici: „Als ze zeggen dat ze het lekker vinden, dan weet ik dat ik op de goede weg zit.“ INFO AZIATISCHE KEUKEN met Vroni Lutz Eenvoudige en snelle gerechten uit de Aziatische keuken. Het boek verschijnt in de BORA editie 10I10 en is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. BORA MAGAZINE 67