Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazin 01|2018 – Swedish

  • Text
  • Bora
  • Magasinet
  • Kokzon
  • Rostfritt
  • Tekniska
  • Effekt
  • Storlek
  • Upplevelser
  • Automatisk
  • Kokzoner
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

12 frågor till . .

12 frågor till . . JAKOB SINN

12 FRÅGOR TILL UPPLEVELSER „Rätt utrustning främjar kreativiteten” JAKOB SINN trummis i rockbandet Revolverheld Foto VOLKER RENNER, PEOPLE PICTURE/ NORA GRETHMANN Text KLAUDIA MEINERT Jakob Sinn är trummis i rockbandet Revolverheld. Denna fullblodiga musiker var bara tio år gammal när han började spela trummor, då på en klassisk musikskola. På den tiden kunde ingen förutspå att han en dag skulle bli medlem i ett av Tysklands mest framgångsrika band. På fritiden älskar Jakob att laga mat, helst i sin lägenhet i Hamburg där han har ett BORA-system installerat. Vi fick oss en liten pratstund. Jakob, du spelar trummor i Revolverheld. Vi är nyfikna på om du ser några paralleller mellan att laga mat och spela musik? Ja, definitivt! Både musik och matlagning kräver mycket kreativitet. Jag älskar att laga mat utan att ha någon direkt plan, att lägga till ingredienser allteftersom och sedan smaka av hur det blev. Detsamma gäller för musik. Om du bara spelar efter noter, utan att blanda in dina egna idéer, kommer låtarna aldrig få någon unik karaktär. Hur håller ni er i form när ni är på turné? Hälsosam kost är viktigt för oss. Tidigare brukade vi bara äta potatissallad och korv. Numera har vi turen att få ta med vårt eget kökslag när vi är på turné. Vi brukar börja dagen med en färsk smoothie. Till lunch blir det sallad eller pasta och till middag oftast en fiskrätt eller magert kött. Vi är också noga med att se till att måltider är tillagade med ekologiska och lokala produkter. Vad brukar du äta mellan konserter? Jag är ett stort fan av asiatisk mat. Den är extremt varierad, vilket folk här ofta inte inser. Många av de rätter som serveras på restaurangerna här har ingenting gemensamt med originalet. Berätta lite om vad du gör på fritiden. Spelar du trummor hemma också eller är det bara i studion? Jag ser matlagning som ett bra sätt att koppla av. När jag är hemma håller jag hellre i bestick än i mina trumpinnar. Det är antagligen mina grannar tacksamma för... Förutom musik och matlagning är jag också mycket intresserad av fotografi. Jag är dessutom ett stort fan av Hamburgs fotbollslag HSV, även om det inte har gått särskilt bra de senaste åren. När jag inte är ute på turné brukar jag alltid se matcherna som spelas på Volkspark-stadion. Ditt nya album kommer ut den 13 april och heter „Zimmer mit Blick“ („Ett rum med utsikt“). Det leder oss till en annan fråga: vilket är ditt favoritrum i hemmet? Det är en bra fråga. Eftersom vi tillbringar mycket tid på vägarna, tycker jag mycket om att vara hemma, det spelar ingen större roll i vilket rum. Men eftersom jag har en kombinerad matsals-/ vardagsrumsdel är det där jag håller till mest. Måste du befinna dig på en viss plats för att kunna vara kreativ? Nej, absolut inte. Mest inspiration får jag när jag är ute och reser. Jag älskar att resa, få nya perspektiv på saker och ting, och uppleva nya sätt att leva. Det gäller inte bara musik, utan också fotografering och, naturligtvis, mat och matlagning. Däremot måste jag också ha en plats där jag kan slappna av. Det är en viktig del av den kreativa processen för mig. Du ställer höga krav på ditt nya kök. Varför valde du BORA? Det här är en annan punkt där jag ser paralleller till musiken. För att kunna genomföra mina idéer på ett optimalt sätt och verkligen fokusera på det som är viktigt, måste jag ha rätt utrustning. När jag flyttade hem för några månader sedan gjorde jag en hel del research inom köksdesign och blev omedelbart imponerad av BORAprodukterna. Idag är jag ett stort fan. Vad lagar du allra helst? På min senaste långresa besökte jag bland annat Myanmar, där jag deltog i en matlagningskurs. Sedan dess har jag lagat burmansk curry till både mig själv och mina vänner. Jag gillar också att laga Bolognese efter ett recept jag fick från en god vän i Italien för några år sedan. Den kan stå och puttra på spisen i tre eller fyra timmar. Som trummis, lyssnar du på musik medan du lagar mat? Javisst. Allt från Beatles till Miles Davis till elektronisk musik. Men du sjunger inte när du lagar mat? Bara om ingen lyssnar! Får du någonsin inspiration medan du lagar mat? Jag ser det som att alla kreativa aktiviteter på något sätt hänger ihop och inspirerar varandra. På så vis har matlagningen definitivt en inverkan på min musik. Däremot brukar jag nog inte få idéer medan jag lagar mat. Finns det någon maträtt som du aldrig säger nej till? Jag älskar en bra vietnamesisk nudelsoppa eller Pho! Det skulle jag kunna äta dagarna i ända. BORA MAGASINET 93