Aufrufe
vor 3 Jahren

BORA Magazin 01|2018 – Polish

  • Text
  • Bora
  • Grzewcze
  • Magazyn
  • Mocy
  • Funkcja
  • Wymiary
  • Grzewcza
  • Specyfikacja
  • Techniczna
  • Przodu
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

ARTYKUŁ WSTĘPNY „W

ARTYKUŁ WSTĘPNY „W kuchni też powinno być pięknie . . .“ O początkach idei, która w ciągu dekady wywróciła świat kuchni do góry nogami, opowiada Willi Bruckbauer, pomysłodawca i właściciel spółki BORA Lüftungstechnik GmbH Sam pomysł pojawił się nagle i był niezwykle prosty. Moją pracownię stolarską każdego dnia odwiedzali klienci, którym pomagaliśmy zaplanować wymarzoną kuchnię. Wielu z nich zwracało się do mnie wtedy z takim zapytaniem: „Czy ten wielki i głośny okap jest naprawdę konieczny? Nie da się go zastąpić czymś bardziej subtelnym?” Po raz pierwszy usłyszałem to pytanie ponad dekadę temu. Wówczas nie mogłem zaoferować moim klientom żadnego lepszego rozwiązania, co bardzo mnie martwiło. Potraktowałem to jednak jako osobiste wyzwanie. Przystąpiłem do projektowania systemu, który — zamiast ku górze — kierowałby strumień oparów w dół. Z czystej ciekawości, ale też wiedziony pragnieniem, by w ten sposób usprawnić pracę w kuchni i uczynić ją przyjemniejszą. Upłynęło wiele miesięcy zanim przeniosłem te wyobrażenia na papier. W ten sposób powstał projekt systemu, który optymalnie wciąga opary kuchenne w dół. Wówczas nie mogłem nawet przypuszczać, że ta prosta idea wywróci świat kuchni do góry nogami. Firma BORA funkcjonuje już dziesięć lat, bo od samego początku byłem przekonany do tej idei. Moim głównym celem jest dostarczanie innowacyjnych i efektywnych technologii, które znacząco poprawiają jakość naszego życia. Perfekcyjna kuchnia musi także perfekcyjnie funkcjonować! Musi być łatwa do czyszczenia i cicha. Podczas gotowania nie powinny nas dekoncentrować żadne niepożądane hałasy. Kuchnia to serce domu, bo tutaj nie tylko przyrządzamy, ale często też spożywamy posiłki. I właśnie dlatego zamiast nieprzyjemnych zapachów smażenia powinno w niej być wyłącznie świeże, czyste powietrze. Okapy nablatowe są dziś prawdziwym hitem. Niektórzy otwarcie przyznają, że firma BORA odegrała rolę prekursora w rozpowszechnianiu tej technologii. Ja sam wciąż nie mogę w to uwierzyć, jednak ogromna rzesza użytkowników naszych produktów, którzy gotują z BORA w ponad 50 krajach na całym świecie, mówi sama za siebie. Fakt, że nasze przedsiębiorstwo osiągnęło taki sukces, jest niewątpliwie małą rewolucją, do której nie doszłoby bez wsparcia ze strony wielu zmotywowanych pracowników i postępowego sposobu myślenia wielu dystrybutorów kuchni. Dzięki naszej innowacyjności udało nam się wprowadzić zasadnicze zmiany w sposobie użytkowania kuchni i w architekturze kuchennej. Jednak nie poprzestajemy na tym i pracujemy nad kolejnymi innowacjami. W niniejszym wydaniu magazynu przedstawiamy Państwu naszą nowość: system BORA Basic All Black. To sprawdzone rozwiązanie zdobi teraz dysza wlotowa w szlachetnej czerni. Zapraszamy na stronę 36 po więcej szczegółów. Oczywiście znajdą tu Państwo również wyczerpujące informacje o naszych produktach z linii Basic, Classic i Professional — wymiary i szczegóły techniczne, możliwości zastosowania i dostępne kombinacje urządzeń oraz porady w zakresie planowania zabudowy i montażu. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przedsiębiorstwem i naszą filozofią, do korzystania z naszych inspiracji, przepisów kulinarnych, wywiadów i artykułów na temat aranżacji wnętrz i kuchennej architektury. Dzielimy się też z Państwem naszym zaangażowaniem w promocję kolarstwa oraz relacją z naszego eventu z BORA Cooking Truck w roli głównej. Tym, co nas motywuje do działania jest nasze pragnienie, aby świat kuchni każdego dnia stawał się coraz lepszy. Zajrzyjcie Państwo po prostu do naszej broszury. Witamy w naszym świecie! Willi Bruckbauer MAGAZYN BORA 3