Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazin 01|2018 – Norwegian

  • Text
  • Bora
  • Magasin
  • Kokesone
  • Foran
  • Automatisk
  • Dimensjoner
  • Tekniske
  • Platetopp
  • Rustfritt
  • Materiale
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

OPPLEVELSE INTERVJU i

OPPLEVELSE INTERVJU i Bayern. Der BORA i dag har sitt hovedkontor. Da vi var barn, kjente vi ikke til noen stjernekokker, bare enkel og god mat fra regionen rundt alpene. Du kommer fra Steiermark, og du har allerede med stjerner i øynene fortalt meg om din mors matlaging. Johann: Det var som en første gnist for meg. Og alle må jo spise mat. Kokkeyrket er altså fremtidsrettet. Kunnskap og kvalitet på man imidlertid tilegne seg, igjen og igjen. Det var litt av visjonen min med Lafer-Magazin: ta folk med inn i den kulinariske verdenen som jeg brenner for, og som jeg så gjerne deler. Sånn er det jo for deg også, Willi, at du brenner for det du gjør. Ellers ville en slik hverdag være vanskelig å forholde seg til. Godt stikkord: Tidsstyring. Johann, du reiser rundt om i verden, er på leting etter det beste kjøttet i Uruguay, utvikler inspirasjon til matlaging i hele Asia, og du er på TV. Og Willi, du er nå etter ti år representert i 58 land over hele verden med BORA. Hvordan takler man denne arbeidsmengden? Hva gjør dere for å utligne presset? De kjenner hverandre og setter pris på hverandre. Og Johann Lafer og Willi Bruckbauer er enige om oppskriften på suksess: Tempo, lidenskap og den evige jakten etter nye løsninger. 50 BORA MAGASIN

Willi: Jeg takler faktisk dette tempoet med tempo! Jeg er ikke bare entreprenør, men også en ivrig racersyklist. Hadde jeg hatt talent til å bli en topp racersyklist da jeg var ung, så ville jeg nok valgt å bli profesjonell sykkelrytter. Men jeg hadde ikke det som trengtes for å nå helt til topps. Vi i BORA har nå fått den regjerende verdensmesteren Peter Sagan med på laget vårt, BORA hansgrohe. Det er vel bra, hva? Men helt seriøst: Jeg kobler best av når jeg setter meg på sykkelen på en fin dag og bare kan sykle av sted. I timevis, i full fart, nesten i hvilket som helst vær. Sammen med andre eller alene. Det er min verden. Da blir jeg kvitt det verste stresset. Johann: Jeg trenger også rolige øyeblikk. Hvis jeg på en klar vinterdag på Reiteralm i regionen Schladming i Steiermark kan se på det snødekte landskapet på en høyde på 1800 meter, da blir jeg helt enkelt målløs. Da blir man brått klar over hva som virkelig er viktig i livet. Hva er viktig for profesjonell suksess? Willi: Lytte, tenke med og tenke fremover. Når jeg snakker med folk, prøver jeg alltid å tenke meg inn i dem. Prøver å forstå hva de for eksempel ønsker for et kjøkken. Hvor vi fremdeles kan optimalisere oss. Jeg vil helt enkelt gjøre livet på kjøkkenet vakrere. Stillstand er helt utenkelig for meg. Johann: For meg er det også enormt viktig å tenke på den neste generasjonen av unge talenter. Det er noe jeg engasjerer meg for. For eksempel med Next Chef Award, der vi ønsker å finne den neste store kjøkkensjefen. Det finnes så mange talenter der ute! Men også ikke-profesjonelle lager i dag mat på et ekstremt høyt nivå. Jeg kjenner hobbykokker som lager mat som smaker like godt som det du får på en førsteklasses restaurant. Willi: Vi kan fremme temaet «Food» på to forskjellige, men like positive måter. Du er den kulinariske proffen. Og vi er proffer på kjøkkenutstyr. Vi har observert noe viktig i kjøkkenhverdagen. Når folk ser BORA i bruk, sier de: «Så klart, dette skjønner jeg. Det fungerer perfekt.» Og det er de beste øyeblikkene for meg. Når vi gang på gang kan overbevise både profesjonelle og hobbykokker med produktene vi har utviklet. Klare ord. Tusen takk. Lykke til med nye prosjekter! Vi gleder oss. BORA MAGASIN 51