PRODUCT BORA PRINCIPE Het BORA principe Proactief denken Proactief denken in plaats van namaken. We ontwikkelen innovatieve ideeën die het leven rijker en aangenamer maken. We geloven in onze visie van het einde van de afzuigkap. 8 BORA MAGAZINE
Het BORA principe — of: hoe mooi kan natuurkunde zijn. 1 Kookdampen stijgen met maximaal één meter per seconde. 2 De kookveldafzuiging van BORA zuigt met een snelheid van ca. vier meter per seconde naar beneden af. 3 De hogere dwarsstroming zuigt kookdampen en geurtjes effectief en direct aan het kookveld af. BORA is nu al synoniem aan innovatie en creativiteit in de keuken. Wij veranderen de gewoonten en de architectuur in de keuken. Het BORA principe wint steeds meer terrein. We geloven in onze visie van het einde van de afzuigkap. Want we bieden meer vrijheid, geavanceerde functies en buitengewone ontwerpmogelijkheden. We stellen de hoogste eisen aan de kwaliteit van onze producten en diensten. Onze productie in Duitsland en Oostenrijk waarborgt dat we voldoen aan deze eisen. We gebruiken alleen hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en glas, en geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. We werken samen met voortreffelijke leveranciers zoals SCHOTT, E.G.O. of ebm-papst in de motortechnologie. Zo zorgen we ervoor dat we enkel hoogwaardige producten op de markt brengen die goed zijn voor de mens en het milieu. Het BORA principe wint terrein — steeds meer fabrikanten ontdekken dat onze visie van het einde van de afzuigkap een weg is naar een nieuwe keukenarchitectuur en meer klantvoordelen. We blijven gefocust. Voor BORA geldt: we geven kookdampen en geurtjes geen kans — we zuigen ze meteen weg waar ze ontstaan, namelijk direct bij het kookveld. Of het nu uit de kookpot, braadslee, pan of grill is — het is toegepaste natuurkunde en geen magie. We gebruiken gewoon een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen. Gepatenteerde technologie in opmars We werken met patenten! Onze kookveldafzuigsystemen bieden effectieve en energiebesparende oplossingen die beter presteren dan conventionele afzuigkappen en nieuwe interpretaties. Met momenteel 55 internationale octrooiaanvragen zijn we zeer actief op het vlak van onderzoek en ontwikkeling. Cleanrate — of de werkelijke meting van prestaties Afzuigkappen worden geëvalueerd volgens DIN EN 61591. Het motorvermogen, de geluidssterkte en de vetafscheiding worden gemeten. Om het prestatievermogen van de verschillende systemen op het gebied van het elimineren van kooklasten objectief te kunnen vergelijken, heeft BORA de cleanratemethode ontwikkeld. Met cleanrate wordt de luchtzuiverheidsgraad bij het koken aangeduid. Hoe hoger de geurdeeltjes kunnen opstijgen, hoe sterker de keukenlucht verontreinigd is. Conventionele afzuigkappen zuigen slechts een deel van de wasem af. BORA bereikt in testen een cleanrate van bijna 100% op hoofdhoogte — een waarde waar fabrikanten van conventionele afzuigkappen alleen maar van kunnen dromen. Met BORA kookt u alsof u in de frisse lucht staat. Steeds beter — steeds verder BORA biedt zijn klanten voor elk BORA kookveldafzuigsysteem een verlengde garantie aan. U hoeft hiervoor enkel op www.mybora.com de code in te geven die zich op een sticker op de kookveldafzuiging bevindt. Zo verlengt u de garantie automatisch en gratis voor een extra jaar. Om kwalitatief hoogwaardig advies te garanderen, bieden we aan onze internationale handelspartners scholing aan in de vorm van eigen trainingen. In het ‚trainingslab‘ van BORA in Raubling trainen we dagelijks het monteren, adviseren en verkopen, zodat u ter plaatse het beste advies en de beste uitvoering kunt garanderen. Een eigen ontwerpafdeling ondersteunt de vakhandel voor een optimale implementatie van het systeem. BORA heeft een eigen internationaal serviceteam voor alle problemen die alleen ter plaatse op een efficiënte manier kunnen worden opgelost – of het nu om een barst in het glazen kookveld of om het vervangen van een filter gaat. BORA MAGAZINE 9
van BORA Basic. „Je kunt de onder
OP WEG naar een topseizoen
WIELRENNEN BELEVEN Boven: Trainings
WIELRENNEN BELEVEN Rechts: Teamwerk
Links: Jay McCarthy in de windtunne
WIELRENNEN BELEVEN WorldTour Wieler
TRENDRAPPORT BELEVEN VAN WOONKEUKEN
Door het wegvallen van de hinderlij
ARCHITECTUUR BELEVEN BORA MAGAZINE
ARCHITECTUUR BELEVEN het kroonglas
Links: Purisme — de bar van de vi
Sterrenchef Johann Lafer bewijst da
IJsgekoeld soepje van suikermeloen
Kleine rösti van zoete aardappel m
JACHTEN BELEVEN BORA MAGAZINE 87
JACHTEN BELEVEN Met BORA het water
Links: Luxesuite met terras op voll
12 VRAGEN VOOR BELEVEN „Alleen me
DE VERHEVEN KUNST van het genieten
BORA REVOLUTION TOUR BELEVEN Dankzi
BELEVEN BORA REVOLUTION TOUR De gas
BORA REVOLUTION TOUR BELEVEN De kra
Red Dot Product Design Award Best o
BORA Professional 2.0 108 BORA Cla
BORA Professional 2.0 De elektrisch
TECHNIEK BORA PROFESSIONAL 2.0 PKFI
PKC3B BORA HiLight-kookveld van gla
BORA Classic Minimalistisch design
TECHNIEK BORA CLASSIC CFI11 BORA Op
BORA Basic Een compacte eenheid bes
TECHNIEK BORA BASIC BIA BORA Basic
BORA Systeem De BORA systeemproduct
TECHNIEK BORA SYSTEEM BORA motor De
BORA Basic toebehoren Een greep uit
TECHNIEK BORA SYSTEEM BORA Universa
Koken in recirculatiemodus Luchtvoc
TECHNIEK BORA SYSTEEM BORA Professi
R5 R5 BORA Basic BFIA/BFIU Vlakinbo
COLOFON Colofon Contactgegevens Uit
BORA VERTRIEBS GMBH & CO KG Prof.-D
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE