Aufrufe
vor 6 Jahren

BORA Magazin 01|2018 – Czech

  • Text
  • Bora
  • Funkce
  • Deska
  • Desky
  • Vzadu
  • Vzduchu
  • Velikost
  • Technologie
  • Hmotnost
  • Popis
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PROSTĚ JINÁ RECEPTY

PROSTĚ JINÁ RECEPTY Těstovinové rizoto pastasotto s čerstvým zelím pak choi a houbami Porce: 4 Těstoviny: 2 šalotky nakrájené na kostičky, 1 nasekaný stroužek česneku, 50 ml kvalitního jemného olivového oleje, 250 g těstovin fregola sarda, 150 ml suchého ryzlinku, 700 ml kuřecího vývaru, 100 g na kostky nakrájeného másla, 100 g jemně nastrouhaného parmezánu, šťáva z 1 citrónu, sůl a pepř. Pak choi: mladé lístky zelí pak choi, cukr, olivový olej a šťáva z citrónu. Houby lišky: 150 g očištěných lišek, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje. Postup: Šalotky s česnekem osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme těstoviny fregola sarda a zamícháme. Přilijeme bílé víno a poté kuřecí vývar. Těstoviny uvaříme ‚al dente‘. Těsně před koncem vaření přidáme máslo a parmezán. Osolíme, opepříme a dochutíme citrónem. Listy pak choi zalijeme olivovým olejem a šťávou z citrónu, přidáme sůl, pepř a cukr. Zelí umístíme do středu pokrmu passatto. Houby osmažíme na másle smíchaném s olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Salát dozdobíme houbami. Košíčky s amalsfkým citrónovým krémem, vanilkovou pěnou a letními bobulemi Porce: 4 Citrónový krém: 4 předpečené košíčky, 150 ml šťávy z citrónu, 4 vajíčka, 2 žloutky, 150 g hnědého cukru, 150 ml šlehačky, 4 plátky želatiny namočené ve studené vodě. Pěna: 100 g bílku, špetka soli, 3 lžíce hnědého cukru, pár kapek vanilkového extraktu, bobule, moučkový cukr na posypání. Postup: V malém hrnci zahřejeme na 80 °C za stálého míchání šťávu z citrónu, vajíčka, žloutek, cukr a šlehačku. Přidáme želatinu. Hrnec umístíme do vody s ledem a pěnu mícháme, dokud nevychladne. Poté ji vložíme do kornoutku na zdobení a vytlačíme ji do připravených košíčků. Bílek smícháme s trochou soli. Postupně k němu přidáváme cukr a vanilkový extrakt a ze směsi vyšleháme sníh. Ten přidáme do košíčků a flambovací pistolí jeho povrch dozlatova zkaramelizujeme. Pěnu ozdobíme bobulemi. Na závěr posypeme moučkovým cukrem. 84 MAGAZÍN BORA

Rösti ze sladkých brambor se smaženou cuketou a s tatarákem z horského skotu Porce: 4 Rösti: 2 velké oškrabané sladké brambory, řepkový olej. Cuketa: 2 cukety, 2 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu, šťáva z 1/2 citrónu. Tatarák: 300 g mleté svíčkové z horského skotu (bez šlach), 1 lžička cukru, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 lžička hořčice, 1 žloutek, 2 jemně nasekané šalotky, 1 lžíce jemně nakrájených kapary, 2 kousky jemně nakrájených ančoviček, 4 malé, jemně nakrájené kyselé okurčičky, 2 jemně nasekané snítky petrželky, 50 g směsi různých listových salátů, sůl a pepř. Postup: Ze sladkých brambor vytvoříme na spirálovém kráječi hranolky. Usmažíme je na horkém oleji do hněda. Při smažení je obracíme a přitlačujeme k pánvi, dokud nezhnědnou. Papírovým ručníkem odsajeme přebytečný tuk. Cukety nakrájíme na tenké dlouhé nudličky a osmahneme je na horkém olivovém oleji. Papírovou utěrkou odstraníme přebytek oleje. Maso smícháme s cukrem, 1/2 lžičkou soli, s paprikou, hořčicí, žloutkem, šalotkami, kapary, ančovičkami, okurkami, petrželkou a pepřem. Formičkou maso vytvarujeme a zabalíme jej do proužků cukety. Jednotlivé kousky tataráku umístíme na bramborové rösti a pokrm ozdobíme salátovými lístky. INFORMACE 10|10 Johann Lafer kuchařku vám nabídne váš certifikovaný distribuční partner firmy BORA. Do vyčerpání zásob. MAGAZÍN BORA 85