PROSTĚ JINÁ RECEPTY Grilovaná zelenina a flank steak s pestem Porce: 4 Zelenina: 1 červená paprika, 4 mini kukuřičky, 4 mini cukety, 4 mini baklažány, 1 hrozen třešňových rajčátek, olivový olej na marinování, sůl a pepř, po 2 snítkách rozmarýnu a tymiánu, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého octa, 2 lžíce malých kapar. Steak: 1 flank steak (cca 1 kg), 2 – 3 lžičky pepřové směsi, 50 ml olivového oleje, 3 – 4 stroužky česneku, 4 – 5 snítek nasekaného tymiánu a rozmarýnu. Pesto: 5 – 6 snítek petrželky a bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého balzamikového octa, 50 g nakrájeného parmezánu, cca 125 ml olivového oleje, sůl. Postup: Papriku omyjeme a rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji diagonálně do tvaru malých diamantů. Kukuřičku, cukety a baklažány podélně rozpůlíme. Rajčátka omyjeme a rozčtvrtíme. Zeleninu smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje a ochutíme ji solí a pepřem. Pak ji smažíme na pánvi po dobu asi 3 minut. Mezitím si opláchneme bylinky, zlehka je vysušíme a nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme. Osmahnutou zeleninu naložíme do směsi bílého balzamikového octa, nasekaných bylinek, česneku, kapar a 2 lžic olivového oleje. Poté ji naaranžujeme na talíř. 30 minut před vařením si z lednice vyndáme steak. Ochutíme ho pepřovou směsí a na 2 minuty osmahneme po obou stranách na olivovém oleji smíchaným s česnekem a bylinkami. Steak necháme na odstavené pánvi uležet dalších 5 minut a poté jej nakrájíme na stejně velké kousky. Pak se pustíme do pesta. Omyjeme petrželku a bazalku a lístky oddělíme od stonku. Ty dáme do mixéru spolu s česnekem, balzamikem a parmezánem, pomalu přidáváme olivový olej a mixujeme. Dochutíme solí. Pesto naneseme na maso lžičkou. 82 MAGAZÍN BORA
Ledová melounová polévka s jemnými garnáty Porce: 4 Garnáti: 8 oloupaných garnátů, 3 velké brambory s nízkým obsahem škrobu, 500 ml rostlinného oleje na smažení, sůl, pepř a chilli koření. Polévka: 2 melouny Cavaillon, 150 g rozdrceného ledu, bazalka, 3 lžíce medu, 2 lžíce hnědého třtinového cukru, šťáva a nastrouhaná kůra ze 3 limetek, 100 g řeckého jogurtu, špetka soli, 2 středně pálivé chilli papričky – bez jadérek a jemně nasekané, 200 ml kokosového mléka, 2 – 3 snítky meduňky. Postup: Brambory oloupeme a ve spirálovém kráječi z nich vytvoříme dlouhé nudličky. Ty dobře omyjeme a vysušíme papírovým ručníkem. Nudličky opatrně obtočíme kolem jednotlivých garnátů. Olej zahřejeme a garnáty osmažíme. Dochutíme solí, pepřem a chilli. Meloun rozpůlíme a okraje ozdobně vytvarujeme cik-cak řezem. Odstraníme jadérka a na spodní části půlek seřízneme nožem rovnou plochu. Vykrajovačem vytvoříme z dužniny melounu kuličky. Zbylou dužninu vydlabeme lžicí a vložíme ji do mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, led a ostatní ingredience a na nejrychlejším nastavení je rozmixujeme. Melounové kuličky vložíme do misek vytvořených z melounové slupky. Přidáme umixovanou polévkovou směs a garnáty. Ozdobíme meduňkou. Lívance z podmáslí s rychlou borůvkovou zmrzlinou Porce: 4 Lívance: 2 vajíčka, špetka soli, 170 g mouky, 50 g cukru, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžíce vanilkového cukru, trochu šťávy z citrónu, 180 ml podmáslí, 1 lžíce másla, 150 g čerstvých borůvek. Borůvková zmrzlina: 200 g mražených borůvek, 200 g řeckého jogurtu, 2 lžíce medu, trocha limetkové šťávy, čerstvé borůvky a pár snítek čerstvé máty. Postup: Bílek oddělíme od žloutku a se špetkou soli z něho ušleháme sníh. Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, podmáslí a žloutky a utřeme z nich hladké těsto. Přidáme trochu šťávy z citrónu a sníh. Na pánvi rozpustíme při střední teplotě máslo, naběračkou vlijeme na pánev trochu těsta a přidáme pár borůvek. Opečeme po obou stranách. Všechno těsto zpracujeme v lívance. Do hnětače vložíme mražené borůvky s jogurtem, med, limetkovou šťávu a vše zpracujeme v krémovou zmrzlinu. Lívance podáváme se zmrzlinou. Ozdobíme je čerstvými borůvkami a snítkou máty. MAGAZÍN BORA 83
Magazín 01 | 2018 Professional 2.0
OBSAH 22 BORA PROFESSIONAL 2.0 14 F
BORA Produkt
PRODUKT PRINCIP BORA Princip BORA B
PRODUKT SYSTÉM BORA Kompletní sys
2 roky záruky BORA PLUS 1 rok nav
BORA Professional 2.0 Nejlepší z
BORA Professional 2.0 — funkční
Varné desky patří se svou hloubk
BORA PROFESSIONAL 2.0 PRODUKT PKA/P
BORA Classic Inovace až do nejmen
BORA CLASSIC PRODUKT Vlevo: BORA Cl
BORA MAGAZÍN 27
BORA CLASSIC PRODUKT CKASE BORA Odt
Vaření v režimu recirkulace Vlhk
TECHNOLOGIE SYSTÉM BORA BORA Profe
SYSTÉM BORA TECHNOLOGIE Varianty o
Fotografie: veloimages.com Peter Sa
Laden...
Laden...
Laden...
STORYBOARD GMBH
WILTRUDENSTRASSE 5
D-80805 MÜNCHEN
FON +49 (0)89 - 9010976 - 10
FAX +49 (0)89 - 9010976 - 68
MAIL: INFO@STORYBOARD.DE