Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazine 02|2018 – Czech

  • Text
  • Bora
  • Funkce
  • Deska
  • Desky
  • Vzadu
  • Vzduchu
  • Velikost
  • Technologie
  • Hmotnost
  • Popis
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

PROSTĚ JINÁ INTERVIEW

PROSTĚ JINÁ INTERVIEW V té době ale oblast neměla žádné kuchaře s michelinskými hvězdami. Podávalo se tu jednoduché a chutné alpské jídlo. Ty pocházíš ze Štýrska a několikrát jsi mi také nadšeně vyprávěl o vaření své maminky. Johann: Přesně to bylo spouštěčem mého kuchařského nadšení. Vaření je také něco, co nikdy nevyjde z módy. Je to kariéra, která má jistou budoucnost. Chce to ale získat znalosti a naučit se nabízet kvalitu. A neustávat v tom. V případě časopisu Lafer Magazine jsem chtěl lidi nechat nahlédnout do světa vaření. Je to mé poslání a chci se o něj dělit. I v tom, co děláš ty, vidím nadšení, Willi. Jinak bys asi těžko překonával rutinu svého povolání. Rozhodující je umět si rozvrhnout čas. Johanne, vy jezdíte po světě a hledáte nejlepší maso v Uruguayi nebo nacházíte inspiraci pro svá jídla po celé Asii. Jste také v televizi. A Willi, Znají se a chovají se k sobě s úctou. Johann Lafer a Willi Bruckbauer mají stejný recept na úspěch: vytrvalost, nadšení a neustálé hledání nových cest. 50 MAGAZÍN BORA

přesně deset let poté, co jste založil společnost BORA, máte zastoupení v 58 zemích po celém světě. Jak se vypořádáváte se svou pracovní zátěží? Děláte něco proto, abyste ji vyvažovali? Willi: Rychlé tempo vyvažuji rychlým tempem! Nejsem jen obchodník, jsem i náruživý silniční cyklista. Když jsem byl mladší, účastnil jsem se mnoha cyklistických šampionátů. No a kdybych na to měl, stal bych se profesionálním jezdcem. Ale nebyl jsem až tak dobrý. Namísto toho se nám podařilo získat do týmu BORA hansgrohe stávajícího trojnásobného světového šampiona Petera Sagana. A to je také velký úspěch. Ale teď vážně: Nejlepší způsob, jak vypnout, je pro mě skočit za hezkého dne do pedálů a dupat. V jakémkoli počasí jet pořád dál. Ve skupině nebo sám. To je můj svět. Tak se já zbavuju stresu. Johann: Já potřebuju i klid a mír. Když jedeš za jasného zimního dne nahoru na Reiteralm ve štýrském Schladmingu a z výšky 1 800 metrů zíráš na sněhem zasněženou přírodu, krásně ti to vyčistí hlavu. Najednou víš, co je v životě opravdu důležité. Co je ještě důležité, aby člověk dosáhl profesionálního úspěchu? Willi: Chce to dobře poslouchat, věci zvažovat a myslet dopředu. Když mluvím s lidmi, vždycky si představím sebe v jejich situaci. Snažím se třeba pochopit, co přesně v kuchyni potřebují a jak bychom ještě mohli vylepšit to, co děláme. Prostě chci, aby se lidem v kuchyni líbilo. Usnout na vavřínech je pro mě nemyslitelné. Johann: Já často myslím na kuchaře a na jejich budoucnost. Tomu jsem se zavázal. Například myslím na to, kde budeme hledat dalšího vítěze kuchařského ocenění Next Chef. Existuje tolik talentovaných lidí! I mezi amatéry jsou dnes výteční kuchaři. Mnohokrát jsem jedl jídla od amatérů, která by klidně mohla být podávána v těch nejlepších restauracích. Willi: Věříme, že naše různé aktivity celkově téma vaření podpoří a pozitivně ovlivní. Na to tady přece máme i tebe, kulinářského odborníka. Co se týče nejlepších kuchyňských spotřebičů, jsme rozhodně profesionály. Všimli jsme si jedné prosté věci, a to i v soukromých kuchyních: všichni, co kdy viděli produkty BORA v akci, říkají ‚Jo, je to jasný. Fakt to funguje.‘ Z toho pak mám největší radost když si naše produkty získají nové lidi, ať už profesionální, anebo amatérské kuchaře. To jsou jasná slova. Mnohokrát vám děkuji za rozhovor. Věříme, že budete mít i nadále spoustu energie do nových projektů, a také se budeme těšit, že nám o nich zase dáte vědět. MAGAZÍN BORA 51