Aufrufe
vor 5 Jahren

BORA Magazin 01|2018 – Swedish

  • Text
  • Bora
  • Magasinet
  • Kokzon
  • Rostfritt
  • Tekniska
  • Effekt
  • Storlek
  • Upplevelser
  • Automatisk
  • Kokzoner
BORA Magazine is published in 12 languages. It invites the reader to learn more about the BORA products and discover fascinating stories behind the brand.

UPPLEVELSER INTERVJU

UPPLEVELSER INTERVJU Willi: Men det blev du inte, Johann. Du är känd för att vara jordnära. Det är ytterligare en sak vi har gemensamt. Kanske har det delvis något att göra med vårt ursprung? Jag växte upp i den bayerska staden Raubling där ligger BORA:s huvudkontor idag. På den tiden fanns det inga kockar med Michelinstjärnor där, bara enkel och god mat framtagen med inspiration från det alpina landskapet runt omkring oss. Du kommer från Steiermark och har flera gånger med en tår i ögonvrån berättat om din mammas matlagning. Johann: Det var den som tände glöden i mig. Och matlagning är något som aldrig kommer att bli omodernt. Att vara kock är en framtidssäker karriär. Men du måste förvärva riktiga kunskaper och lära dig att kunna erbjuda kvalitet, om och om igen. Och det var ungefär det som var min vision med Lafer Magazine: att bjuda in människor till den kulinariska värld som jag brinner så för och vill kunna dela med mig av. Jag skulle säga att du är extremt passionerad vad gäller det du gör också, Willi. Annars skulle du inte orka göra det du gör varje dag. Tidshantering är en viktig faktor här. Johann, du reser till andra sidan jordklotet för att leta upp det bästa köttet i Uruguay och du hämtar De känner och respekterar varandra. Johann Lafer och Willi Bruckbauer har samma recept på framgång: tempo, passion och nyfikenhet. 50 BORA MAGASINET

matlagningsinspiration från hela Asien. Du är också på teve. Och Willi, exakt tio år efter att du först grundade BORA är ni nu representerade i 58 länder över hela världen. Hur klarar ni av en sådan arbetsbelastning? Gör ni något för att skapa balans? Willi: Jag hanterar det snabba tempot genom att ha just ett snabbt tempo! Jag är inte bara affärsman, utan också hängiven cyklist. Om alla de cykelmästerskap jag tävlade i när jag var yngre hade bevisat för mig att jag hade det som krävs för att blir en riktigt bra cyklist, hade jag valt det som yrke. Nu var jag inte tillräckligt bra, men på BORA har vi kunnat locka den regerande, trefaldige världsmästaren Peter Sagan till vårt BORA hansgrohe-team. Och det är en prestation i sig! Men skämt åsido. Det bästa sättet för mig att stänga av är att hoppa upp på min cykel och bara trampa iväg. Jag kan cykla i timmar i nästan vilket väder som helst. I grupp eller på egen hand. Det är min privata värld. På cykel kan jag bli av med vilken stress som helst. Johann: Även för mig handlar det om lugn och ro. Att bege sig upp i Reiteralm i Steiermark en klar vinterdag och titta ut över det snötäckta landskapet från 1 800 meters höjd är ett bra sätt att rensa huvudet. Plötsligt inser du vad som verkligen betyder något här i livet. Vad finns det för andra saker som är viktiga om man vill lyckas professionellt? Willi: Du måste kunna lyssna, tänka igenom saker ordentligt och samtidigt tänka framåt. När jag pratar med människor försöker jag alltid sätta mig in i deras situation. Till exempel försöker jag förstå vad de vill få ut av ett kök och hur vi kan göra det vi gör ännu bättre. Jag försöker helt enkelt göra livet i köket roligare för människor. Idén om att vila på sina lagrar är helt otänkbar för mig. Johann: För mig är det också extremt viktigt att tänka på framtidens kockar. Det är något jag aktivt engagerar mig i. Till exempel med ”Next Chef Award”, där vi försöker hitta nästa stora kock. Det finns så många begåvade människor där ute! Till och med icke-professionella kockar lagar numera mat på en extremt hög nivå. Jag har ofta blivit serverad maträtter av amatörkockar som kunde ha serverats på en topprestaurang. Willi: Vi hoppas att våra olika engagemang kommer att ha en positiv inverkan på hur vi ser på och talar om mat. Vi har ju faktiskt dig som vår kulinariska specialist. Vi kan allt om den bästa möjliga köksutrustningen. Och vi har gjort en mycket enkel observation, även i privatpersoners kök: alla som någonsin upplevt BORA säger: „Nu förstår jag. Det fungerar ju verkligen”. Och de stunderna är guld för mig. När vi lyckas övertyga någon, oavsett om det är en professionell kock eller en amatörkock. Det är klarsynta ord. Tack så mycket för att ni har tagit er tid. Vi hoppas att ni finner massor av energi att ta er an nya projekt och ser fram emot att höra mer om dem. BORA MAGASINET 51